Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre remanierea ministrului de Nazare: "Premierul știe ce face, are tot dreptul să schimbe echipa"

Klaus Iohannis, despre remanierea ministrului de Nazare: "Premierul știe ce face, are tot dreptul să schimbe echipa"

Președintele Iohannis a spus că Guvernul condus de Florin Cîțu are sprijinul coaliției și al PNL, iar şeful Guvernului "ştie ce face", referitor la remanierea ministrului Alexandru Nazare.

Klaus Iohannis, despre remanierea ministrului de Nazare: "Premierul știe ce face, are tot dreptul să schimbe echipa"
Sursa foto: presidency.ro
de Milena Niță    |    09 Iul 2021   •   10:05

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce remanierea ministrului de Finanțe a fost urmată de o serie de replici între premierul Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban.

Iohannis: "Premierul are tot dreptul să schimbe echipa guvernamentală"

"Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului și al coaliției.

Dacă premierul a considerat că trebuie făcută o remanire, știe ce face, este responsabil și are tot dreptul să schimbe echipa, premierul este responsabil pentru buna funcţionare a guvernului", a spus Klaus Iohannis.

Declarațiile preşedintelui au fost făcute vineri, la Sofia, unde şeful statului participă la cel de-al șaselea Summit al Inițiativei celor Trei Mări.

Ministrul Nazare, demis de premierul Cîţu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, și decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a tramnsmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

"Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Totți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza", a precizat Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre motivele care au stat la baza acestei decizii. "În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor", a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.

×
Subiecte în articol: Alexandru Nazare Klaus Iohannis
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close