Antena 3 CNN Politică Cristoiu: Cine cântă în fanfara turcească pentru preşedintele Klaus Iohannis?

Cristoiu: Cine cântă în fanfara turcească pentru preşedintele Klaus Iohannis?

Comentatorul politic Ion Cristoiu dezvăluie rolul special pe care îl ocupă guvernul Cîţu în planurile preşedintelui Iohannis.

Cristoiu: Cine cântă în fanfara turcească pentru preşedintele Klaus Iohannis?
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   09:45

Potrivit lui Cristoiu, actualul cabinet funcţionează ca o maşinărie de zgomot aflată la dispoziţia preşedintelui, cu misiunea de a abate atenţia la incompetenţa şi inacţiunea miniştrilor.

Cristoiu face o paralelă între prestaţia publică, deseori atât vocală, cât şi scandaloasă, a echipei de la Palatul Victoria şi fanfara turcească de pe vremuri, numită meterhanea, pe care domnitorii închinaţi sultanului o desfăşurau, pentru impresie, în faţa înalţilor oaspeţi.

"Potrivit călătorilor prin Imperiul Otoman, meterhaneaua surprindea, dacă nu chiar speria, prin larma căreia îi dădea naștere, nu numai ca intensitate, dar și ca specific.

Ion Cristoiu: De la învestire, guvernul Cîţu nu produce decât larma menită să acopere statul degeaba

Suntem în anul de grație 2021, februarie. Presupunând că prin România ar trece, de data asta spre Paris sau spre Berlin, un Înalt Oaspete precum pe vremea Ducăi Vodă spre Stambul, deși avem președinte și nu domnitor, saloane și nu ospătării, Administrație prezidențială și nu Curte Domnească, la fel ca odinioară abatele Paul de Marenne, călătorul ar tresări la auzul meterhanelei.

O meterhanea care aparține lui Klaus Iohannis și cu care acesta, asemenea lui Duca Vodă, se mândrește: Guvernul Florin Cîțu.

De la investirea Guvernului Florin Cîțu, în 23 decembrie 2020, dinspre Palatul Victoriei nu se aud decât surle, trîmbițe, tobe și talgere, dairale, într-un cuvânt larma menită a acoperi realitatea statului de degeaba. O larmă asurzitoare, amintind de cea făcută de meterhanea.

Guvernul PNL-USRPLUS și UDMR e Guvernul Meu al lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis poate se poate mândri, ca și Duca Vodă, cu meterhaneaua sa", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close