Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Topul momentelor în care Klaus Iohannis și-a lingușit Guvernul

Ion Cristoiu: Topul momentelor în care Klaus Iohannis și-a lingușit Guvernul

Jurnalistul Ion Cristoiu remarcă susținerea pe care președintele Klaus Iohannis o acordă guvernului Orban și afirmă că președintele a devenit ”purtătorul de cuvânt” al Executivului. Iată topul momentelor în care Klaus Iohannis și-a lingușit Guvernul, în opinia lui Cristoiu.

Ion Cristoiu: Topul momentelor în care Klaus Iohannis și-a lingușit Guvernul
de Maria Teodorescu    |    13 Aug 2020   •   17:30

Ion Cristoiu afirmă că în două dintre cele trei conferințe de presă ținute de președinte de la începutul crizei sanitare, Iohannis ”n-a sărit nici măcar cu o literă postura de purtător de cuvînt al Guvernului condus de Ludovic Orban”. ”Dacă o ține tot așa în scurt timp îl vom vedea trăgîndu-i cizmele lui Ludovic Orban pe post de ordonanță nătîngă a premierului.”, a mai susținut gazetarul.

”Trec în revistă, sub forma unui top, principalele momente de limbism prezidențial aplicat Guvernului, convins că în această perioadă asistăm cu toții la o premieră în istoria postdecembristă. E vorba de un președinte de țară care apare în fața opiniei publice pentru a presta ca lingușitor al Guvernului.

1. Din cîte se știe, la conferința de presă de data trecută ditamai președintele, presupus pregătit pentru întîlnirea cu jurnaliștii a oferit opiniei publice niște calcule de Gâgă în legătură cu deschiderea școlilor. Prins de presă cu chiloții în vine, ca să mă exprim în limbajul de pe maidan, Klaus Iohannis a corectat public greșeala, cerîndu-și scuze românilor pentru calculele aiuristice și arătînd cu degetul la Ministerul Sănătății. A fost un moment de o rară penibilitate pentru președintele României în istoria postdecembristă. La conferința de presă de miercuri, un jurnalist s-a interesat, în chip logic, dacă după acest moment compromițător pentru ditamai președintele, nu s-ar impune o demisie sau o demitere. Klaus Iohannis a răspuns astfel:

„În situații de criză și de încărcare nemaivăzută a spațiului public și decizional, erori se întîmplă. Cred că este relativ ușor de înțeles că sub această presiune enormă se întîmplă să comunice anumite date, care, pe urmă se constată a fi poate puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și cred că între timp opinia publică a înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții și s-a clarificat chestiunea.”

2. Alexandra Popescu, de la Antena1 – Observator, a ridicat din nou chestiunea clanurilor interlope semnalînd ceea ce opinia publică tratează ca o axiomă: giugiuleala dintre capii Poliției și capii lumii interlope. Președintele României a răspuns astfel:

„Am spus și săptămâna trecută și, din păcate, trebuie să repet. Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne și cu șeful Poliției pe această temă. La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Se organizează și se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulți ani, în timpul guvernărilor PSD, acești interlopi au fost tolerați. Acum nu mai sunt tolerați, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată.”

Cum Carmen Gavrilă de la RRA a reluat chestiunea clanurilor, președintele s-a adîncit și mai tare în slujirea publicitară a lui Marcel Vela:

„Personal, am discutat în cîteva rînduri cu responsabilii despre aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri, cum le-ați numit, sau, cum apare în literatura de specialitate, crimă organizată. Eu sunt convins că Ministerele implicate și instituțiile implicate vor face ordine.”

Vinerea trecută, fantasmagoricul Marcel Vela a ținut o conferință de presă menită a arăta că Ministerul de Interne face și drege pentru a anihila clanurile de interlopi. Momentul său de autopublicitate a fost surclasat de momentul de publicitate făcut activității  ministrului de Klaus Iohannis.

3. Profitînd de postura de partid de Guvernămînt, PNL racolează pe scară largă primari PSD. Întrebat despre această practică a PNL, aflată în conflict violent cu programul Un altfel de politică reclamat chiar de Klaus Iohannis, acesta din urmă s-a mulțumit să declare că „nu vede cu ochi buni aceste racolări”. Ca într-o posibilă anecdotă cu Ion și amicul Costică:

Costică: Ioane, nevastă-ta te înșeală cu vecinul de peste drum.
Ion: Știu, dar eu nu văd cu ochi buni chestia asta.”
, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close