Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Traian Băsescu nu-şi permite o guvernare de doi lei

Ion Cristoiu: Traian Băsescu nu-şi permite o guvernare de doi lei

Ion Cristoiu: Traian Băsescu nu-şi permite o guvernare de doi lei
08 Dec 2008   •   23:03

Luni seară, ?Sinteza Zilei? i-a avut ca invitaţi pe vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai şi analiştii Victor Ciutacu şi Ion Cristoiu. Tema dezbătută a fost ?Băsescu îmbrăţişează PSD? Ce negociază la această oră??
Victor Ponta: ?Legitimitatea politică mi-au dat-o oamenii care m-au votat duminică, pe 30?. Pentru PSD au existat două variante: continuarea negocierilor cu PNL sau cu PD-L, a spus vicepreşedintele PSD. N-am nici un contract cu domnul Băsescu sau cu domnul Boc, ci cu oamenii care m-au votat.
Victor Ponta a propus şi o definiţie a politicii: să încerci să câştigi alegerile, ca să poţi să realizezi ce-ai promis. În momentul în care va exista un acord între PSD şi orice alt partid, ratificarea lui se face de Consiliul Naţional, a mai spus vicepreşedintele PSD.
Norica Nicolai:?Eu public am optat pentru o formulă de înţelegere cu PSD-ul. Toţi facem speculaţii, dar nici unul nu reuşeşte să facă o analiză serioasă cu ce vrea suveranul. Ce vrea preşedintele Băsescu e clar: vrea un nou mandat.? "Eu sa fiu Traian Băsescu as dori o largă majoritate. Aş lua şi PNL-ul, aş lua şi PSD-ul", a adăugat Norica Nicolai.
Ion Cristoiu:"O alianţă PSD-PNL ar fi fost dezastruoasă. Ar fi fost două partide de dreapta la guvernare." "Traian Băsescu nu-şi poate permite un Guvern de doi lei. Urmează o perioadă în care trebuie să facă faţă grevelor, problemelor.? PSD şi PD-L sunt partide puternice, cu electorate foarte puternice, a mai spus Ion Cristoiu.
Victor Ponta:"Nu pot să va spun ce s-a discutat astăzi. Ce pot să vă confirm este că s-a ajuns la o înţelegere referitoare la faptul că funcţia de prim-ministru se va împărţi câte doi ani între PSD şi PD-L. Dacă anul viitor o să fie un Guvern bun, care va trece peste criză, o să fie bine pentru toată lumea, a concluzionat Victor Ponta.

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close