Kelemen Hunor arată care sunt prioritățile UDMR

18 Ian 2020   •   21:03
Kelemen Hunor arată care sunt prioritățile UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă a Uniunii, că aici, pe pământul natal, maghiarii trebuie să-şi păstreze identitatea naţională.

"Aşa este traiul minoritar, de 100 de ani cunoaştem ţelul şi sarcina, trebuie să construim comunitatea noastră. Acesta rămâne un ţel până ce apar provocări care să urmărească asimilarea. Noi, aici, pe pământul natal, trebuie să ne păstrăm identitatea naţională şi trebuie să rămânem, în continuare, o comunitate puternică, trebuie să dăm sens traiului comunitar. Ştim ce fel de ţară vrem, ce fel de viitor vrem pentru maghiarii din Transilvania. Vrem o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale", a spus Kelemen Hunor, în cadrul unui discurs susţinut la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Tot sâmbătă a avut loc, la Cluj, şi şedinţa CRU în cadrul căreia a fost ales preşedintele acestui for, Rozalia Biro, singurul candidat, care a deţinut şi funcţia şi până acum.

La începutul CRU a fost acordată distincţia "Bradul de Argint" unui număr de 24 de personalităţi maghiare. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close