Antena 3 CNN Politică Kelemen: UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern. Care sunt solicitările uniunii

Kelemen: UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern. Care sunt solicitările uniunii

Kelemen: UDMR pune condiţii pentru susţinerea noului Guvern. Care sunt solicitările uniunii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   18:03

UDMR a decis să menţină coaliţia de guvernare, însă acest lucru va fi făcut în anumite condiţii, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen, spunând că se va solicita mărirea salariilor şi a pensiilor, dacă situaţia economică va permite acest lucru.

"Din cauză că nu se poate ajunge la alegeri anticipate, ceea ce noi, la un moment dat, am fi dorit, am stabilit că important este să continuăm cu anumite condiţii această guvernare şi să menţinem coaliţia. Am luat decizia, în acest sens, în forul de conducere a UDMR. Noi considerăm că stabilitatea politică şi economică în 2012, într-un an electoral cu două alegeri, alegeri locale şi parlamentare, este esenţială. Şi această stabilitate poate fi menţinută doar dacă există o guvernare responsabilă, care va asigura, în condiţiile economice financiare cunoscute, creşterea nivelului de trai şi recuperarea pierderilor suferite de fiecare cetăţean", a spus Kelemen.

El a precizat că după ce se vor face analizele pe primul trimestru al anului, UDMR va solicita şi va discuta despre mărirea salariilor şi pensiilor, însă numai în măsura în care va exista creştere economică.

UDMR are condiţii pentru susţinerea noului Guvern, pe care le va discuta marţi seară, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.

Kelemen Hunor a apreciat că până la învestirea noului Guvern mai sunt o zi şi jumătate şi că până atunci este timp pentru semnarea protocolului.

Liderul UDMR a precizat că este vorba despre un protocol de funcţionare a coaliţiei guvernamentale pe anul 2012, convenit cu premierului desemnat.

Principalele declaraţii ale lui Kelemen Hunor, înainte de întâlnirea cu premierul desemnat Mihai Ungureanu:

- pentru că nu se poate ajunge la alegeri anticipate, am stabilit că important e să continuăm, am luat decizia în forul de conducere al UDMR

- considerăm că stabilitatea economică şi politică în 2012 e esenţială şi poate fi menţinută doar cu o guvernare care să duca la creşterea nivelului de trai şi recuperarea pierderilor suferite de fiecare cetăţean

- după primul trimestru, dacă va fi creştere economică, vom stabili mărirea pensiilor şi salariilor

- vom face în aşa fel ca lista să ajungă mâine în Parlament

- pentru 2012 avem nevoie de un protocol de funcţionare a coaliţiei, semnat cu PDL, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale împreună cu premieul desemnat, unde vom introduce câteva chestiuni importante - probleme legate de învăţământ, autostrada Transilvania, continuatea investiţiilor la această autostradă

- dacă vom face parte din guvern, îl vom susţine pe Ungureanu

- la noi nu se conturează o schimbare în acest moment, vom vorbi cu domnul Ungureanu

 
 


Liderii UDMR se reunesc, de la ora 18.00, într-o şedinţă, iar la ora 20.00 coaliţia se va întruni la Palatul Victoria, împreună cu premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, care urmează să prezinte lista membrilor Cabinetului său.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost întrebat, marţi, dacă îi va prezenta în cursul serii pe miniştrii din Cabinetul său, el răspunzând: "Sper. Să văd. Oricum există un calendar accelerat".

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a discutat, marţi, la Parlament, cu reprezentanţii UDMR, UNPR şi ai minorităţilor.





×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR conditii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close