Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis îi va propune lui Dan Barna un guvern fără Cîțu, însă cu anumite condiții

Klaus Iohannis îi va propune lui Dan Barna un guvern fără Cîțu, însă cu anumite condiții

Potrivit surselor Antena 3, Klaus Iohannis îi va propune lui Dan Barna un guvern fără Florin Cîțu, dar după congresul în care se va alege noua conducere a Partidului Național Liberal, adică după data de 25 septembrie.

Klaus Iohannis îi va propune lui Dan Barna un guvern fără Cîțu, însă cu anumite condiții
Sursa foto: agepres
de Laura Dinu    |    07 Sep 2021   •   13:03

Totodată, președintele Klaus Iohannis nu se va grăbi să accepte demisiile miniștrilor USR, sperând că va reușit să obțină, probabil, o eventuală împăcare. 

Liberalii și președintele României fac astfel un pas în spate, și vorbim aici de un moment uimitor, dat fiind faptul că, până în acest moment, nu se lua în calcul varianta ca Florin Cîțu să plece din fruntea Guvernului.

Potrivit surselor Antena 3, președintele Klaus Iohannis îi va propune liderului USR, Dan Barna, să meargă mai departe în coaliție, să renunțe la demisii ale miniștrilor USR PLUS în schimbul unui guvern fără Florin Cîțu. Acest lucru s-ar putea întâmpla după congresul în care va fi ales președintele Partidului Național Liberal, când Florin Cîțu ar trebui să preia conducerea. 

În schimb, în fruntea Guvernului României va veni Lucian Bode, variantă care a fost discutată atât intern, în cadul PNL, cât și cu președintele României.

Rămâne de văzut, astăzi, care vor fi reacțiile și dacă Dan Barna va accepta această propunere, astfel încât coaliția dintre PNL și USR să funcționeze în continuare. 

×
Subiecte în articol: Dan Barna Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close