Antena 3 CNN Politică Iohannis: România, pregătită să sprijine Ucraina pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de asociere la UE

Iohannis: România, pregătită să sprijine Ucraina pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de asociere la UE

Iohannis: România, pregătită să sprijine Ucraina pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de asociere la UE
de M.Z.    |    21 Apr 2016   •   12:58

UPDATE 12.58 - Președintele Klaus Iohannis a susținut joi că România este pregătită să sprijine Ucraina în procesul de reforme interne necesar îndeplinirii angajamentelor asumate de asociere la Uniunea Europeană.

"Am ținut să-l asigur pe președintele Poroșenko de sprijinul ferm și constant al României pentru suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei. Respectul pentru principiile și normele care guvernează relațiile internaționale a stat la baza relației noastre de politică externă și România va continua să rămână consecventă din acest punct de vedere. România este pregătită să sprijine Ucraina în procesul de reforme interne necesar îndeplinirii angajamentelor asumate de asociere la UE", a spus Iohannis în declarația comună cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, potrivit agerpres.ro.

El a subliniat că sprijinul acordat de România pe drumul european și euroatlantic pentru Ucraina ”reprezintă o bază solidă pentru realizarea de progrese consistente în relația bilaterală”.

Iohannis a precizat că discuțiile cu omologul său au vizat și situația de securitate din estul Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline și neîntârziate a Acordurilor de la Minsk.

De asemenea, cei doi șefi de stat avut un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate în regiunea Mării Negre și impactul acestora asupra securității și intereselor României și Ucrainei.

"Vom continua să cooperăm strâns la nivel regional și internațional", a conchis Iohannis.

----------------------------

Știrea inițială 10.36

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, la Palatul Cotroceni. 

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Ucrainei a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol.

Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. 

Petro Poroşenko va avea o întrevedere şi cu premierul Dacian Cioloş. 

Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a fost într-o vizită oficială la Kiev, unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. 

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close