Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, declarație ca un duș rece pentru Ludovic Orban. Pe cine susține președintele pentru șefia PNL

Klaus Iohannis, declarație ca un duș rece pentru Ludovic Orban. Pe cine susține președintele pentru șefia PNL

Președintele Klaus Iohannis face o declarație ca un duș rece pentru Ludovic Orban. Iohannis neagă acuzațiile făcute de Orban potrivit cărora ”ar exista intervenții externe și mâini întoarse la spate în războiul pentru putere din PNL. O luptă internă îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale”, spune președintele.

Klaus Iohannis, declarație ca un duș rece pentru Ludovic Orban. Pe cine susține președintele pentru șefia PNL
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    04 Aug 2021   •   12:25

„Eu nu am astfel de semnale și pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Dacă aș avea semnale, aș fi intervenit de mult. Lupta este o luptă internă, pentru voturi, în PNL. O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale”, spune Klaus Iohannis despre afirmațiile lui Ludovic Orban potrivit cărora sunt persoane din afara partidului „care își bagă coada de două luni în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâni la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora”.

Iohannis spune că sunt „anumite accente mai stridente”.

„În esență, așa se desfășoară o campanie electorală - cu acuzații la adresa competitorilor, cu acuzații diverse la adresa celeilalte echipe. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat și natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Țara merge bine, economia crește, pandemia este sub control, dar cei care sunt în campanie au exact comportamentul de politician în campanie electorală”, adaugă șeful statului.

El respinge ideea unei fisuri în PNL după congresul din 25 septembrie și nu exclude apariția unui nou candidat la președinția PNL.

„Din câte știu, nu s-au depus moțiunile. Dacă vom avea unul, doi, trei, patru competitori, vom vedea. Chiar dacă, teoretic, ar fi mai bine ca această competiție să nu facă valuri în afară, ea face, fiindcă oamenii sunt foarte cunoscuți și foarte vizibili. O astfel de competiție nu se poate ține în spatele ușilor închise”, mai spune Iohannis, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close