Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Eu cred că această moțiune nu va trece. Sunt optimist”

Klaus Iohannis: ”Eu cred că această moțiune nu va trece. Sunt optimist”

Președintele Klaus Iohannis consideră că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu va trece astăzi, iar despre zvonurile potrivit cărora parlamentarii din coaliție vor vota pentru căderea Executivului spune că sunt false.

Klaus Iohannis: ”Eu cred că această moțiune nu va trece. Sunt optimist”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Iun 2021   •   15:20

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă a vorbit cu membrii coaliției de guvernare despre această și dacă va trece sau nu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, iar președintele a răspuns: ”Discut frecvent cu toți politicienii și eu cred că această moțiune nu va trece și cred că acele zvonuri cum că unii care nu ar trebui să voteze vor vota... eu nu cred în așa ceva.

Avem o coaliție care a înțeles total că șansa lor este unitate și acum au o foarte bună ocazie să dovedească această unitate. Eu sunt optimist”, a spus Iohannis.

Președintele a mai fost întrebat și dacă șefia PNL l-ar prefera mai de grabă pe Ludovic Orban sau pe Florin Cîțu, iar acesta a spus: ”Mai de grabă cine va câștiga alegerile.”

Klaus Iohannis a vorbit și despre decizia CCR în privința revocării Avocatului Poporului, pe care a declarat-o neconstituțională.

”Fiind foarte proaspătă decizia Curții, nu aș putea să vă spun care este suportul. Trebuie să vedem motivarea, dar oricum nu am obiceiul să comentez deciziile Curții Constituționale. Probabil procedura va trebui rafinată.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close