Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, prima reacție în cazul crizei politice: "Vă garantez că vom găsi cele mai potrivit soluţii"

Klaus Iohannis, prima reacție în cazul crizei politice: "Vă garantez că vom găsi cele mai potrivit soluţii"

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că va găsi cea mai bună soluție pentru criza politică în care ne aflăm.

Klaus Iohannis, prima reacție în cazul crizei politice: "Vă garantez că vom găsi cele mai potrivit soluţii"
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Sep 2021   •   13:49

„Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România se respectă valorile democratice, Constituția țării și chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua“, a declarat, marți, președintele Iohannis.

PSD: ”Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu!”

”PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu.

O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România.

Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, transmit reprezentanții Partidului Social Democrat într-un comunicat de presă. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close