Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO: "Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată"

Klaus Iohannis salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO: "Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată"

Președintele Klaus Iohannis anunță că "România salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO".

Klaus Iohannis salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO: "Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată"
Sursa foto: Hepta.ro
de Silvia Preda    |    16 Mai 2022   •   17:52

"Odată cu aderarea Suediei și Finlandei la familia NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată", a scris președintele României.

Președintele Klaus Iohannis mai transmite că România "sprijină pe deplin" o "aderare rapidă" a celor două state nordice.

Guvernul social-democrat al Suediei a luat luni decizia oficială de a solicita aderarea la NATO, călcând pe urmele vecinei sale Finlanda.

Prim-ministrul Suediei anunță oficial intenția țării de aderare la NATO: ”Părăsim o eră pentru a intra într-una nouă”

"Există o mare majoritate în parlamentul Suediei în favoarea aderării la NATO", a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson în urma unei dezbateri despre politica de securitate.

"Cel mai bun lucru pentru Suedia și pentru populația suedeză este să se alăture NATO".

De asemenea, președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat, duminică, că țara sa va depune oficial cerere de aderare la NATO.

×
Subiecte în articol: NATO Klaus Iohannis
Parteneri
Sindicatele din învăţământ, date în judecată pentru a opri greva
x close