Antena 3 CNN Politică La Parlament continuă discuţiile pe marginea bugetului de stat

La Parlament continuă discuţiile pe marginea bugetului de stat

La Parlament continuă discuţiile pe marginea bugetului de stat
Sursa foto: Parlament
09 Ian 2010   •   10:45

Dezbaterile în Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pe marginea bugetului de stat continuă. Parlamentarii au decis să lucreze până la ora 22.00, cu pauză la prânz de numai o oră, pentru a putea finaliza de discutat toate amendamentele depuse. Parlamentarii au hotărât să înceapă, tot azi, şi dezbaterea bugetului asigurărilor sociale.

Premierul Emil Boc doreşte ca bugetul să ajungă în plenul Parlamentului cel târziu până pe 13 ianuarie, iar apoi să vină în ţară delegaţiile organismelor internaţionale cu care se va discuta acordarea României celei de-a treia tranşă de împrumut extern.



Vineri au fost analizate 250 de amendamente din totalul de peste 6.000, dar discuţiile au creat numeroase tensiuni între parlamentari. Aleşii au invocat faptul că proiectul nu avea avizul Consiliului Economic şi Social.

Dezbaterile amendamentelor la proiectul de buget au fost suspendate după ce se discutaseră doar patru amendamente din cele 6.500 depuse. Cauza a fost lipsa avizului Consiliul Economic şi Social fără de care bugetul nu poate fi aprobat. Ca să lămurească lucrurile, la comisie a fost chemat preşedintele Consiliului Economic şi Social, Florin Costache. El a explicat că procedura fusese respectată.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Viorel Ştefan, a cerut Comisiei Juridice a Parlamentului să se pronunţe în privinţa legalităţii avizului CES.

Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu a reluat ideea demisiei din funcţie, în cazul în care Parlamentul va adopta amendamente care depăşesc sumele din bugetul de stat.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close