Antena 3 CNN Politică Victor Ponta şi-a lansat fundaţia: Apreciez curajul politicienilor care mi s-au alăturat

Victor Ponta şi-a lansat fundaţia: Apreciez curajul politicienilor care mi s-au alăturat

Victor Ponta şi-a lansat fundaţia: Apreciez curajul politicienilor care mi s-au alăturat
Sursa foto: Foto: Facebook
17 Feb 2016   •   22:03
Fostul premier Victor Ponta și-a lansat, miercuri seara, Fundația ”Black Sea Regional Projects 2020”, potrivit agerpres.ro.
 
La eveniment, alături de membrii fondatori, au fost prezenți președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, președintele PSD, Liviu Dragnea, precum și alți reprezentanți ai Corpului diplomatic acreditat la București.
 
"Apreciez foarte mult curajul celor care au venit la această lansare. Am mai primit încă vreo 300-400 de mesaje — 'aș fi vrut să fiu acolo alături de tine, dar e mai bine să nu vin, dar te susțin'. (...) Foarte mulți oameni de bună credință sunt alături de noi, unii mi-au și zis să am grijă cu banii pe care i-am primit deja în fundație. Am zis că am grijă, având în vedere că nu avem cont încă", a declarat Victor Ponta, la evenimentul care a avut loc la Clubul Diplomatic din București.
 
El a subliniat că ideea de bază de la care pornesc fondatorii BSRP este aceea că România poate și trebuie să se implice ca un actor activ în regiunea Mării Negre, în Balcanii de Vest și în Orientul Mijlociu, până la Golful Persic.
 
"Uniunea Europeană este un actor-cheie în regiune și România intenționează să fie o poartă pentru proiectele majore sprijinind în același timp ambițiile unor țări în obiectivul lor de a accede în Uniunea Europeană. BSRP, care crede ferm în valorile europene, va oferi expertiză statelor care fac pași în direcția integrării și va sprijini dezvoltarea proiectelor strategice ale UE în regiune", a arătat fostul premier.
 
Potrivit lui Ponta, fundația este un proiect original, cu parteneri originali de care România avea nevoie. În același timp, a spus el, proiectul lansat — unul național — este necesar pentru țara noastră, respectiv pentru relațiile de cooperare cu alte state pe teme economice și diplomatice.
 
"Pasul următor este cel al continuării dezvoltării economice și prosperității. Și lumea așteaptă prosperitate și dezvoltare economică", a adăugat Ponta.
 
El a evidențiat experiența celor care au venit alături de el, foști miniștri care au condus domenii importante precum educația, munca, sănătatea, agricultura, comunicațiile, justiția, fondurile europene.
 
Vicepreședinții fundației sunt Daniel Constantin (ALDE), Nicolae Bănicioiu (PSD), Mirel Palada, iar director executiv Geanina Pușcașu.
 
Membrii fondatori sunt Robert Cazanciuc, Sorin Cîmpeanu, Florin Jianu, Cristian Socol, Dan Sultănescu, Marius Nica. Membru de onoare al board-ului fundației este Irakli Garibashvili, fost premier al Georgiei, prezent la eveniment. Între membrii BSRP se numără Titus Corlățean, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu.
 
La eveniment au mai participat Rovana Plumb, Aurel Vainer, Florin Georgescu, Gabriela Szabo, Alexandru Rafila, Bogdan Stanoevici, Cristian Popescu-Piedone, deputatele Gabriela Podașcă, Carmen Moldovan, senatorul Petru Filip.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta fundatie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close