Antena 3 CNN Politică Lia Olguţa Vasilescu: "Nu putem să lăsăm generaţii întregi de acum înainte cu o pensie de 400 de euro"

Lia Olguţa Vasilescu: "Nu putem să lăsăm generaţii întregi de acum înainte cu o pensie de 400 de euro"

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu l-a criticat dur pe fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pentru modul în care a fost elaborată reforma pensiilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.  

Lia Olguţa Vasilescu: "Nu putem să lăsăm generaţii întregi de acum înainte cu o pensie de 400 de euro"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Mediafax Foto
de Silvia Preda    |    01 Feb 2022   •   17:53

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la Antena 3 că "acest proiect de ţară (PNRR - n.red.) ar trebui în mod normal discutat în Parlamentul României, la vremea respectivă".

"Nu să aflăm după ce a apărut pe site-ul Comisiei Europene că acolo cineva s-a angajat sub semnătura statului (...) că timp de 50 de ani de acum încolo nu o să mai avem voie să majorăm pensiile şi că o să rămânem la 400 de euro pensia medie", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

"Nu e în regulă chestiunea asta. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni şi normal că nu putem să fim de acord cu aşa ceva", a mai spus ea.

Lia Olguța Vasilescu: "Suntem obligaţi faţă de noi şi de pensionarii de acum, dar şi de generaţiile viitoare să încercăm să facem tot ce e posibil ca să nu rămână aşa ceva"

Potrivit fostului ministru, dacă România rămâne pe acest procent de 9,4% din PIB (ca limită maximă pentru pensii), pensiile vor rămâne în continuare mici, pe o perioadă lungă de timp.

Trebuie renegociat procentul de 9,4% din PIB cu Comisia Europeană, susţine Olguţa Vasilescu.

Potrivit ei, acest lucru e scris în programul de guvernare şi PSD nu va ceda.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close