Antena 3 CNN Politică Liberalii au fuzionat cu Acţiunea Populară. Constantinescu s-a retras din politică

Liberalii au fuzionat cu Acţiunea Populară. Constantinescu s-a retras din politică

Liberalii au fuzionat cu Acţiunea Populară. Constantinescu s-a retras din politică
17 Apr 2008   •   23:12

Protocolul de fuziune a Partidului Naţional Liberal cu Acţiunea Populară a fost încheiat vineri de liderii celor două formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Constantinescu. Preşedintele PNL a precizat că, prin fuziune, se încearcă delimitarea clară a fortelor de dreapta. ?Nu cred că ne putem permite ca România să se îndrepe către dictatura unei singure persoane. Prin fuziunea cu AP, încercăm să aducem în politica românească o serie de valori civic-liberale?, a declarat premierul.

De cealaltă parte, pentru Emil Constantinescu fuziunea a însemnat ieşirea de pe scena politică. Fostul preşedinte a anunţat că acesta este ultimul act politic la care participă, urmând să se reîntoarcă în rândurile societăţii civile. ?Mă voi dedica, în primul rând, reconstrucţiei elitelor intelectuale?, a precizat Constantinescu.

Conform protocolului de fuziune PNL-AP, din Biroul Politic Central al liberalilor vor face parte şi doi membri ai Acţiunii Populare - Smaranda Enache, în calitate de vicepreşedinte, şi Max Paul Bădin, în calitate de membru.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close