Antena 3 CNN Politică Liderii coaliţiei s-au reunit la Guvern pentru discuţii pe tema FMI

Liderii coaliţiei s-au reunit la Guvern pentru discuţii pe tema FMI

Liderii coaliţiei s-au reunit la Guvern pentru discuţii pe tema FMI
Sursa foto: emil box
09 Mai 2010   •   17:33

Liderii coaliţiei s-au reunit la sediul Guvernului, începând cu ora 17.30, pentru discuţii privind scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, urmând ca premierul Emil Boc să susţină pe această temă o declaraţie de presă la ora 20.00, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seara că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

O misiune FMI se află în această săptămână la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Emil Boc guvern coalitie FMI scrisoare TVA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close