Antena 3 CNN Politică Liderii principalelor partide politice discută despre organizarea alegerilor

Liderii principalelor partide politice discută despre organizarea alegerilor

Liderii principalelor partide politice discută despre organizarea alegerilor
25 Feb 2008   •   09:42

Liderii principalelor partide politice se întâlnesc luni în spatele uşilor închise. Conducerea PNL se reuneşte în cadrul Biroului Politic Central al partidului. Una dintre temele de discuţie o va reprezenta organizarea alegerilor locale concomitent cu cele parlamentare.

Conducerea liberalilor a decis luni să răspundă invitaţiei preşedintelui Traian Băsescu la consultările pe tema educaţiei, PNL urmând să fie reprezentat de ministrul de resort, Cristian Adomniţei, şi de senatorul Puiu Haşotti.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, ar putea fi sancţionat de conducerea Partidului Naţional Liberal, au declarat surse din PNL pentru Rompres. Membrii BPC au avut, luni, o dezbatere aprinsă legată de faptul că ministrul Păcuraru a introdus într-o ordonanţă de urgenţă privind lărgirea bazei de impozitare anumite prevederi referitoare la taxe noi pe care ulterior a fost nevoit să le anuleze printr-un alt act normativ similar.

Social democraţii au în schimb o întâlnire mai mult tehnică. Ei vor stabili strategia pentru perioada următoare şi atribuţiile lui Adrian Năstase, în noua sa calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.

S-a discutat şi despre moţiunea simplă depusă la Senat pe tema scumpirii preţurilor. Liderii PSD nu renunţă nici la ideea depunerii unei moţiuni de cenzură. Social- democraţii se vor mai întâlni şi miercuri în şedinţa Biroului Permanent.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni pe tema Pactului naţional pentru educaţie cu o echipă formată din vicepreşedinţii Vasile Dâncu şi Ecaterina Andronescu şi şeful Departamentului Educaţie, Ana Birchall.

Şedinţă şi la PD-L. Este aşteptată o poziţie privind organizarea de anticipate, aşa cum propune PSD. Preşedintele Emil Boc a declarat că PD-L susţine elaborarea unui sistem coerent şi eficient.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close