Antena 3 CNN Politică Liderii PSD vor consultări cu toate partidele pe tema alegerilor anticipate

Liderii PSD vor consultări cu toate partidele pe tema alegerilor anticipate

Liderii PSD vor consultări cu toate partidele pe tema alegerilor anticipate
24 Feb 2008   •   08:39

PSD vrea să testeze terenul pentru alegerile anticipate, chiar săptămîna viitoare. Liderii social-democraţi şi-au propus să ceară părerea tuturor partidelor, dar şi preşedintelui Traian Băsescu. O echipă, din care va face parte şi Adrian Năstase, va analiza situaţia şi paşii necesari pentru organizarea alegerilor, înainte de termen. În tabăra PNL, vicepreşedintele Ludovic Orban îl contrazice pe şeful său de partid, în privinţa alegerilor anticipate.

Orban susţine că nu sunt condiţii constituţionale şi nici tehnice pentru suprapunerea alegerilor parlamentare şi locale. Premierul Tăriceanu spunea vineri că, după adoptarea votului uninominal, s-ar putea ajunge, în anumite condiţii, la decalarea alegerilor parlamentare şi organizarea lor simultan cu cele locale, o idee agreată şi de liderii PSD.

Liderii PSD susţin că România nu mai poate suporta un an de haos politic, iar singura soluţie la acest moment este declanşarea anticipatelor. Mircea Geoană a precizat după şedinţa Biroului Permanent al Partidului că Adrian Năsase a fost desemnat să facă primii paşi pentru acest demers.

Preşedintele social-democrat a pledat şi în favoarea organizării simultane a alegerilor parlamentare anticipate cu alegerile locale.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close