Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea începe marea curățenie în PSD: Codul de conduită, în vigoare de azi

Liviu Dragnea începe marea curățenie în PSD: Codul de conduită, în vigoare de azi

Liviu Dragnea începe marea curățenie în PSD: Codul de conduită, în vigoare de azi
09 Dec 2015   •   20:41

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, că noul Cod de conduită al partidului nu este împotriva lui Victor Ponta, așa cum s-a spus în presă, adăugând că el nu are niciun motiv să-l împiedice pe fostul premier să candideze.

”E o abordare mincinoasă. Nu am făcut asta ca să blochez accesul cuiva anume. De ce Victor Ponta să fie împiedicat să candideze? Partidul decide cui acordă sprijinul politic”, a declarat președintele PSD Liviu Dragnea, miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Șeful social-democraților a explicat că noul Cod al PSD îi împiedică să candideze pe membrii care sunt condamnați pentru dare sau luare de mită, acolo unde există o hotărâre judecătorească.
 
”Dacă cineva e condamnat pentru dare sau luare de mită nu mai candidează”, a lămurit Dragnea.
 
De asemenea, ”dacă cineva este în arest sau în arest la domiciliu, nu o să-l punem candidat”, a punctat Liviu Dragnea, adăugând că, pe această temă, ”au fost discuții aprinse azi” în PSD.
 
Liviu Dragnea a explicat, totodată, că în Codul de etică și conduită al membrilor PSD nu a fost inclus și criteriul traseismului politic fiindcă este "o prostie", întrucât partidul nu intenționează să propună "niciun candidat de genul ăsta".
 
Potrivit șefului PSD, Codul de conduită al PSD intră în vigoare de astăzi.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Subiectiv Victor Ponta
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close