Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, condamnat. Argumente pro și contra demisiei

Liviu Dragnea, condamnat. Argumente pro și contra demisiei

Liviu Dragnea, condamnat. Argumente pro și contra demisiei
26 Iun 2018   •   11:24

Impasul în care a ajuns România nu are o soluție simplă, și nici nu se rezolvă printr-o demisie, suspendare sau revocare, scrie România Curată, care inventariază o serie de motive pro și contra demisiei lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.

Argumente pentru demisie:

– a fost condamnat de două ori, a doua oară fără suspendare. Prima condamnare e definitivă.

– Camera discută Codurile Penale, a căror modificare poate afecta situația sa. E un clar conflict de interese.

– victimă sau criminal, felul în care e prezentat Dragnea în presa internațională îl face incapabil să își mai exercite funcția. Europenii în orice caz îl evită și-l vor evita și mai mult pe viitor.

Argumente contra demisiei:

– ambele sale condamnări au fost trase de păr. În ultima s-au folosit probe care ar fi trebuit invalidate, conform unei decizii CCR. În prima nu a fost nici o dovadă directă contra lui. Per total, deși a fost ascultat ani de zile și i s-au verificat toate conturile, Dragnea e condamnat penal pentru intenția nepusă în practică de a organiza o loterie cu scopul de a crește participarea la vot și instigare la un abuz în serviciu de acum zece ani care ar fi trebuit reglat în curtea administrativă. Soția lui, la fel de vinovată, a luat doar o amendă. În procesul Tel Drum nu e nici o probă contra lui, și Tel Drum nu ar fi fraudat acte ca să capete un proiect european și nu ar fi căutat o firmă intermediară dacă ar fi putut interveni Dragnea în favoarea lor.

– dacă își dă demisia, există riscul ca succesorul său să aibă aceeași soartă. Dacă nu și-o dă, or să priceapă că nu merită să aranjeze procese cinci ani, că tot același rezultat îl au. Dacă și-o dă, practic validează intervenția politică a DNA ori de cîte ori au un conflict cu un om politic. Nu mai au nevoie să dovedească corupție, merge cu intenție sau instigare la abuz.

Mai multe, pe Romania Curată.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea demisie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close