Antena 3 Politică Liviu Dragnea: În Europa se vorbeşte pe două voci; când România are creştere economică, se discută despre austeritate

Liviu Dragnea: În Europa se vorbeşte pe două voci; când România are creştere economică, se discută despre austeritate

22 Mai 2017   •   17:02
Liviu Dragnea: În Europa se vorbeşte pe două voci; când România are creştere economică, se discută despre austeritate Foto: Agerpres

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris luni, pe Facebook, că în Europa se vorbeşte pe două voci despre disciplina financiară, în condiţiile în care atunci când Franţa sau Spania depăşesc pragul de deficit de 3% ”nu se supără nimeni”, iar când România are cea mai mare creştere economică din UE se discută despre austeritate.

„În Europa se vorbeşte pe două voci despre disciplină financiară. Când Franţa sau Spania depăşesc pragul de deficit de 3% nu se supără nimeni. Când România are cea mai mare creştere economică din UE, ni se vorbeşte din nou despre austeritate, pe baza unor aprecieri mai mult sau mai puţin exacte”, a precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că „regulile trebuie să fie la fel pentru toţi”.

„Salariile românilor sunt de 2-3-4 ori mai mici decât ale europenilor. E necesar să le mărim pentru a stopa plecarea tinerilor din ţară!”, a conchis liderul PSD.

Comisia Europeană a transmis luni după-amiază un avertisment cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 faţă de traiectoria de ajustare pentru obiectivul bugetar pe termen mediu al României, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul CE.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei europene au anunţat că vor cere Consiliului să adopte o recomandare pentru ca România să ia măsuri adecvate în vederea corectării abaterii semnificative anunţate de către CE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close