Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Centrul de comandă pe care încă nu-l știu n-are cum să rămână ascuns la nesfârșit”

Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Centrul de comandă pe care încă nu-l știu n-are cum să rămână ascuns la nesfârșit”

Liviu Dragnea, la Sinteza zilei: „Centrul de comandă pe care încă nu-l știu n-are cum să rămână ascuns la nesfârșit”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    13 Mar 2018   •   21:05

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost invitatul lui Mihai Gâdea, marți seară, la emisiunea „Sinteza Zilei”.

De ce a fost Congres PSD?

Dragnea: Era un an de la guvernare, o echipă nouă. Trebuia ca partidul să-și asume domeniile prioritare cu potențial de dezvoltare. (...)Trebuia să adoptăm cinci convenții, obiective importante pentru sociatatea românească și să refacem structura partidului.

„Am vrut să știu răspunsurile la niște întrebări importante”, a mai spus Dragnea.

Potrivit lui, „au fost multe frământări induse în interiorul partidului și pentru a lămuri aceste lucruri s-a făcut acest Congres”.

Dragnea a explicat motivul pentru care Ion Iliescu a lipsit de la Congresul extraordinar al PSD

Ce spune Dragnea despre Andronescu, Bănicioiu și Ștefănescu:

„Oamenii au plecat mulțumiți, încurajați și încrezători de la Congres. Foarte rar vorbesc despre colegi de partid în public. Eu mă așteptam ca acești colegi, doamna Andronescu, domnul Ștefănescu, dacă doreau să candideze să depună pur și simplu dosarul. Nu știu de ce mai era nevoie de tot acest scandal și această victimizare, în condițiile în care au fost aprobate toate candidaturile(...). Românii nu mai vor scandal. Am înțeles că s-a transmis că n-au fost lăsați să candideze(...). E competiție. Eu am fost supărat pentru faptul că acești colegi vorbeau pe la toate televiziunile că e pusă sub semnul întrebării democrația în partid, în condițiile în care unii dintre ei mi-au spus să-i susțin. Democrația înseamnă vot, nu eu numesc. Nu am făcut-o niciodată. Cineva care pierde vrea să spună că l-am blocat. Nu mai vreau să abordez subiectul. Ce vor să facă în continuare nu știm. Ăsta este un partid”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: Cred că există un centru de comandă

„Se contruiește o imagine. Această gogoașă se va sparge. Încet, dar sigur, adevărul iese la iveală și sunt sigur că o să doară foarte tare”.

Liviu Dragnea a explicat planurile coaliției PSD-ALDE.

„Obiectul nostru este să-i convingem pe oameni că noi nu greșim”.

„Centrul de comandă pe care încă nu-l știu n-are cum să rămână ascuns la nesfârșit. Se agită cu tot felul de acțiuni. Vom modifica legi și urmărim să fie puse în aplicare. E cea mai simplă și corectă abordare”, a punctat liderul PSD.

Liviu Dragnea îi dă replica lui Gabriel Oprea: „Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci”

„Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin președintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. (...) Era luni, foarte cald. Peste două zile urma comitetul CEX în care membrii trebuiau să aleaga președintele interimar. Domnul Oprea mi-a spus că a înțeles de la statul de drept că Zgonea trebuie să fie numărul unu și eu numărul doi în partid. Mi-a zis : „Eu cu tine o să conducem și Zgonea o să fie așa”. I-am spus: „Nu știu ce ai înțeles tu, dar eu miercuri voi candida și cred că voi fi ales președintele interimar al PSD”. A pus mâna pe telefon și a transmis. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea. M-am ridicat și am plecat. Seara eram cu câțiva prieteni, am fost sunat insistent ca să mă întâlnesc cu dumnealui la un restaurant. În separeu era domnul Oprea și cudomnul Zgonea. Ulterior a venit și Marian Oprișan. Mi-a zis că a vorbit la statul de drept și se acceptă ca tu să fii președinte interimar și Zgonea numărului doi. I-am zis: „Nu știu ce ai vorbit și cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri”. Asta a fost discuția despre această speță ridică de domnul Oprea în spațiul public”, a spus Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

„Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”, a mai spus Dragnea.

Vă amintim că Gabriel Oprea a făcut dezvăluiri bombă despre relaţia sa cu Liviu Dragnea. Fostul ministru de interne susține că Dragnea a apelat în mai multe rânduri la ajutorul său, iar acest lucru i-a fost decisiv pentru viitorul politic şi chiar personal.

Oprea a oferit două exemple: în 2004, Liviu Dragnea l-ar fi rugat să îl ajute să devină şeful preşedinţilor de Consilii Județene din PSD, iar 2015 Dragnea ar fi apelat din nou la sprijinul său pentru a fi ales şeful PSD.

Liviu Dragnea rupe tăcerea: „Statul paralel făcea guverne”. Ce a discutat cu George Maior

Statul pararel făcea guverne, a susținut Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

„În 2012, am vorbit cu mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu.(...) Se vorbea dacă domnul Băsescu îl va numi pe Ponta premier. Am convenit să ne vedem la ora 20.00 să discutăm despre cum va arată voul Guvern. M-a sunat Victor Ponta să ne vedem în seara asta , dar să nu discutăm despre Guvern că e obosit. Mi s-a părut foarte ciudat. Ne-am întâlnit după ce am fost la Cotroceni şi a luat mandatul de la preşedinte. A rămas să ne vedem duminică. Am plecat acasă destul de contrariat. (...) Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin. Mi-a zis: «domnule, aseară nu s-a putut face Guvernul că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista Guvernului. A făcut-o cu tine?» Zic: «nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca şi tine». Mi-a zis Crin: «te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect». Ne-am întâlnit duminică. Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea. Familia mea era la o cabană în Valea Prahovei și stabilisem să ne întoarcem luni(...). Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să fie oameni verificaţi». I-am spus: «George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înțeleg de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem tranformaţi în păpuşi». I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. (...)Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «de când e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI”, a spus Dragnea.

Dragnea, despre Ponta: „A făcut Guvernul într-o noapte cu George Maior şi cu alţii”

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close