Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, mesaj ironic pentru USR-PLUS. Cum le taie entuziasmul după victoriile de la Timișoara și Brașov

Ludovic Orban, mesaj ironic pentru USR-PLUS. Cum le taie entuziasmul după victoriile de la Timișoara și Brașov

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, marți, într-o emisiune TV, că liberalii sunt pe primul loc la votul politic, după alegerile locale, dar recunoaşte că PSD are cu 200 de primari mai mult. În același timp, Orban subliniază că Alianța USR-PLUS a obţinut doar 45 de primari.

Ludovic Orban, mesaj ironic pentru USR-PLUS. Cum le taie entuziasmul după victoriile de la Timișoara și Brașov
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    29 Sep 2020   •   23:16

"Pe mine mă interesează datele. PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe locul 2 a fost PSD cu 30%, asta la votul politic (...) și pe locul 3 USR cu 13%. Acesta e rezultatul. AM văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timişoara și de la Braşov ale USR-PLUS.  Foarte bine, asta a fost voința alegătorilor, deşi ambii primari pe care i-am avut noi au niște rezultate deosebite. (...)

USR este abia pe locul 4 la nivel naţional, cu 45 de primari. PNL are 1250. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar mai ales în comune mai mici, în oraşe mici e foarte greu să baţi un primar PSD", a declarat Orban, la B1 TV.

De altfel, Ludovic Orban nu este singurul care se laudă cu scorul înregistrat de PNL la alegerile locale. Și Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului Orban, a anunţat marţi, pe Facebook, o "victorie politică senzaţională" a liberalilor în judeţul Teleorman şi indică, în acest sens, numărul de mandate obţinute de PNL în Consiliul Judeţean după alegerile din 27 septembrie.

"Victorie politică senzațională și la Teleorman (...) Partidul Naționall Liberal a câștigat majoritatea în Consiliu Județean cu 44% din voturi și a învins PSD la 5 procente diferență. Vot politic de 44% pentru PNL în Teleorman! Cine ar fi crezut că este posibil așa ceva?

Cine ar fi crezut cu un an în urmă că PNL poate câștiga în județul condus autoritar de Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan?! Cu Liviu Dragnea la pușcărie, cetățenii din județul Teleorman au votat liber și au ales Partidul Național Liberal pentru a da o șansă reală la o dezvoltare liberală județului lor (...) Felicitări, PNL Teleorman, Cristi Barbu și Eugen Pirvulescu!",  scris Dancă pe Facebook.

Realitatea se arată însă ceva mai complicată decât susţine reprezentantul premierului.

Astfel, şefia Consiliului Judeţean Teleorman a fost câştigată de PSD, prin Adrian Gâdea. Acesta a obţinut aproximativ 43% din voturile exprimate şi l-a învins pe reprezentantul PNL, Eugen Pîrvulescu, care a obţinut aproape 41%.

La nivelul primăriilor situaţia nu este deloc favorabilă PNL: PSD a câştigat toate oraşele din judeţ, impunându-şi candidaţii la Turnu Măgurele (prin Dănuț Cuclea), la Roșiorii de Vede (prin Valerică Cîrciumaru), la Alexandria (prin Victor Drăgușin), la Zimnicea (prin Petrică Pîrvu) și la Videle (pin Nicu Bădănoiu).

Toţi cei nominalizaţi sunt primari PSD în funcţie care şi-au reconfirmat mandatele la votul de duminică.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close