Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, atac la noua propunere pentru postul de comisar european: "Dan Nica, iar o bătaie de joc”

Ludovic Orban, atac la noua propunere pentru postul de comisar european: "Dan Nica, iar o bătaie de joc”

Ludovic Orban, atac la noua propunere pentru postul de comisar european: "Dan Nica, iar o bătaie de joc”
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook
02 Oct 2019   •   08:36

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Dan Nica, noua propunere prezentată de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, este "iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă", el adăugând că există riscul ca reprezentantului ţării noastre în Comisia Europeană să nu îi mai revină portofoliul Transporturilor.

"Dan Nica, iar o bătaie de joc, nu are nici cea mai mică şansă. Îi spun de acuma, nu are nici cea mai mică şansă (...) Mesajul este foarte simplu. A doua propunere trebuie să fie fără nicio problemă de integritate, să aibă o legătură cu domeniul, cu portofoliul de transporturi", a afirmat Orban, la un post de televiziune. 

El crede că există riscul ca România să piardă portofoliul pe Transporturi, pentru că îşi vulnerabilizează poziţia prin propunerile de comisar înaintate de către Guvern.

"Există riscul să pierdem acest portofoliu pentru că sunt mai multe ţări nemulţumite de portofoliile repartizate şi oricând apare o astfel de situaţie în care o ţară se vulnerabilizează singură prin propunerile idioate ale guvernului său, normal că există o presiune din partea celorlalţi: 'dacă ăştia nu sunt în stare să îşi desemneze un comisar ca lumea, un comisar normal, vrem noi portofoliul respectiv'. Şi o să ne trezim cu cine ştie ce portofoliu lipsit de semnificaţie, fără niciun fel de importanţă", consideră liderul PNL.

Orban a susţinut că nici Dan Nica nu îndeplineşte criteriile de integritate şi că şi în privinţa sa s-au primit avertismente de la Comisia Europeană în momentul în care a fost înaintat ca variantă de rezervă pentru Rovana Plumb, liderul PNL adăugând că europarlamentarul PSD nu are nicio legătură cu domeniul, cu zona de transporturi.

"Cum să vii cu Dan Nica?! Şi în privinţa lui Dan Nica au primit avertismente, pentru că au fost două propuneri, Rovana Plumb şi Dan Nica. I s-a transmis şi lui Dan Nica că nu îndeplineşte criteriile de integritate ca să nu mai spun că nu are nicio legătură cu portofoliul care este repartizat României. Aici trebuie să pui un om care este curat ca lacrima din punct de vedere al integrităţii, să nu aibă nicio problemă în justiţie, să nu aibă niciun conflict de interese, să aibă o minimă legătură cu zona de transporturi, măcar o minimă experienţă", a mai spus Ludovic Orban.

Europarlamentarul Dan Nica rămâne principala propunere a Partidului Social Democrat pentru postul de comisar european din partea României, deşi vor fi avansate Comisiei două propuneri de candidaţi, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, preşedintele formaţiunii, premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, rezerva lui Dan Nica va fi Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

"Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că Dan Nica este liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, este coordonator al Comisiei ITRE (Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din PE - n.r.), este o persoană respectată şi o persoană susţinută în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni. Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă. Avem şi o femeie, dacă se va cere acest lucru, pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene", a susţinut Dăncilă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close