Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Preşedintele României nu poate să fie partizan într-o competiție din partid”

Ludovic Orban: ”Preşedintele României nu poate să fie partizan într-o competiție din partid”

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că prin declarațiile în care și-a exprimat susținerea față de Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a dat dovadă de partizanat.

Ludovic Orban: ”Preşedintele României nu poate să fie partizan într-o competiție din partid”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    22 Sep 2021   •   23:14

„Preşedintele României nu poate să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. Nu am văzut nicio declarație publică a președintelui”, a declarat liderul PNL.

Întrebat miercuri seară despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis de susținere a lui Florin Cîțu la alegerile din PNL, Ludovic Orban a spus că gestul președintelui nu este constituțional și nici moral:

„Preşedintele României nu poate constituţional şi sunt convins că nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. (…) Asta chiar excede Constituţia şi mai ales poate să creeze o problemă în Partidul Național Liberal.

Pentru că dacă este ales un candidat care este sprijinit de preşedinte, toată lumea o să zică că preşedintele României a impus preşedintele, dacă nu este ales candidatul sprijinit de preşedintele României se poate crea percepţia că între PNL şi preşedintele României a apărut o fractură”, a spus Ludovic Orban la Digi 24, potrivit Mediafax.

Aflat la New York la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis a anunțat că va participa la Congresul PNL.

Președintele a transmis un mesaj de susținere pentru Florin Cîțu:

„Îl încurajez pe Florin să continue și să nu se teamă și pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîțu nu are motive să demisioneze sau să fie demis.”

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close