Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban le-a recitat poezii copiilor veniți să viziteze Palatul Parlamentului

Ludovic Orban le-a recitat poezii copiilor veniți să viziteze Palatul Parlamentului

Ludovic Orban le-a recitat poezii copiilor veniți să viziteze Palatul Parlamentului, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Ludovic Orban le-a recitat poezii copiilor veniți să viziteze Palatul Parlamentului
Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban
de Maria Zărnescu    |    01 Iun 2021   •   12:21

Președintele Camerei deputaților a încercat să-i impresioneze pe cei mici şi le-a spus că se pricepe şi la cântat.

Fiind 1 iunie, la Palatul Parlamentului este Ziua Porților Deschise pentru copii. Cei mici au șansa să viziteze a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. Copiii, însoțiți de părinți, pot vizita cele mai importante săli din clădire în care se desfășoară activitatea parlamentară, dar şi Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Mai mult decât atât, pe peluza de la intrarea principală, sunt amenajate 6 terenuri pe care micii vizitatori vor putea face diverse activităţi sportive.

Spre marea încântare a copiilor vor avea loc şi simulări de mânuire a armelor, iar jandarmii vor prezenta cele mai bune echipaje formate din câini antrenaţi.

Palatul Parlamentului este cea mai scumpă clădire administrativă din lume.

Ludovic Orban a recitat poezii de 1 iunie

Cu această ocazie, președintele Camerei Deputaților a decis să le recite micilor vizitator o serie de poezii, chiar în cabinetul său.

Peste 3.000 de copii și adulți au participat în primele două ore la evenimentul organizat de Camera Deputaților cu ocazia Zilei Copilului.

Între orele 10.00 și 12.00 au participat la evenimentul organizat de Camera Deputaților cu ocazia Zilei Copilului 1.800 copii și 1.400 adulți, potrivit datelor furnizate de organizatori.

La Camera Deputaților sunt organizate, marți, cu ocazia Zilei Copilului, prezentări ale tradițiilor militare și simulări ale mânuirii armelor, iar copiii vor avea parte de jocuri de-a detectivii, informează Mediafax.

"Îmi ia mult timp să vă povestesc câte năzbâtii am făcut... Acum trebuie să dăm un exemplu către copii, să fie cuminți și să respecte regulile", spune Ludovic Orban, întrebat care este cea mare năzbâtie făcută în copilărie.

Președintele Camerei Deputaților a făcut fotografii cu copiii care au venit la Ziua Porților Deschise, eveniment organizat de Ziua Internațională a Copiilor.

"Este o instituție importantă a statului. E important ca și copiii să vadă unde se iau decizii, unde se fac legi și, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează și lor viața", mai spune Orban despre prezența copiilor în Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis, imagini din adolescență

Klaus Iohannis sărbătoreşte ziua de 1 iunie într-o manieră inedită.

Președinteșe a pus pe Facebook o poză cu el de pe vremea în care avea 17 ani. Imaginea a strâns deja câteva mii de like-uri.

Încruntat, la costum, şi cu o cărare aranjată cu atenţie, amintirea celui care a ajuns preşedinte nu este cea mai charismatică, dar fanii îl apreciază, citez, pentru că era un tânăr chipeş.

Comentariul care a strâns peste 100 de like-uri în nici o jumătate de oră spune aşa: "încă de atunci priveaţi cu atenţie şi îngrijorare!".

De ce este declarată ziua de 1 Iunie nelucrătoare în România

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea în 2016 și s-a aplicat oficial în 2017. Camera Deputaților a adoptat, în luna octombrie 2018, legea prin care Ziua Copilului devine zi liberă nelucrătoare pentru români. 

Legea a fost adoptată de plen cu 74 de voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi opt abţineri. După adoptarea în Camera Deputaţilor, legea a ajuns la preşedinte pentru promulgare.

Iniţiativa legislativă a fost înaintată de senatoarea Rozalia Biro şi de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din numeroşi parlamentari.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban poezii 1 iunie Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close