Antena 3 CNN Politică PSD, bilanţ la şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: "Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE"

PSD, bilanţ la şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: "Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE"

PSD prezintă bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul este unul cinstit şi realist, iar formaţiunea nu vrea "să fardeze realitatea".

PSD, bilanţ la şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: "Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    26 Mai 2022   •   18:30

"Am decis să intrăm la guvernare acum șase luni pentru că situația țării devenise dramatică. Guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse. Dar, mai ales, au provocat o lipsă profundă de încredere. Nu mai era timp pentru experimentele politice care au ținut România captivă unui haos sanitar, economic și social. Era timpul ca PSD să își asume din nou responsabilitatea și să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă de după Revoluție", a declarat Marcel Ciolacu.

Bilanțul PSD la 6 luni de guvernare. 10 puncte pe lista de realizări

"Cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 40 de ani în economiile dezvoltate! Apoi, războiul izbucnit la granițele noastre, care a dat peste cap lanțurile de aprovizionare! Știam că problemele țării nu se vor rezolva de la sine. Speranța nu este o strategie pentru PSD. Strategia este să acționezi! De aceea, odată cu intrarea la guvernare, am construit un plan și ne-am luptat să-l punem cât mai bine în practică. Împreună cu partenerii de Coaliție, cu mediul privat, sindicate, societate civilă și prietenii noștri europeni lucrăm pentru a readuce țara pe drumul cel bun. Lucrăm să Sprijinim România, să fim siguri că oferim șanse egale pentru toți românii, nu doar pentru câțiva!", a mai spus el.

Creșterea prețurilor și nivelul de trai continuă să fie principala problemă în România. Ciolacu: "Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor"

"Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri, iar sute de mii de companii de scheme de sprijin pentru dezvoltare! Am reparat ce era urgent. Vreau să fiu cât se poate de clar și de direct: dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau! PSD a conceput și impus Pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocațiilor, pensiilor și salariilor, cât și un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă. PSD s-a luptat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii. PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile românești în valoare de 20 miliarde de lei. Doar Ministerul de Finanțe, prin Fondul de Garantare, a acordat până acum garanții pentru IMM-uri de aproape 6 miliarde de lei.PSD a venit cu un plan strategic și integrat pentru susținerea agriculturii și a industriei alimentare românești. Să putem procesa aici produsele noastre și să avem pe masă mâncare românească”.

Ciolacu: "De la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice"

În urmă cu câteva zile a fost luată decizia adoptării unui nou pachet social de "Sprijin pentru România", care cuprinde creșteri de salarii și ajutoare pentru pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei. 

"Aceste măsuri sunt doar un început. Am luat măsuri corecte care ne-au adus cea mai mare creștere economică din UE. Dar această creștere nu se simte în buzunarele oamenilor. Vreau să fiu clar: știu că românii se confruntă cu mari probleme. De aceea, este nevoie ca acest guvern să facă un efort și mai mare.

În contextul invaziei criminale a Rusiei în Ucraina, cred că este esențial să ne asigurăm hrana pentru noi înșine. Este singura cale de a ne proteja cetățenii față de creșterile prețurilor la alimente! Descurajarea speculei trebuie să fie o prioritate. (...) Fac apel către sectorul HoReCa, sector sprijinit de stat în timpul pandemiei, să ajute acum statul român, și implicit pe români, și să cumpere produse românești", a mai spus Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu bilant
Parteneri
Urgia albă loveşte din nou România . Zonele vizate de lapoviţă şi ninsori
x close