Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu cere Parlamentului anularea deciziei prin care au fost suspendate pentru 30 de zile internările care nu sunt urgente

Marcel Ciolacu cere Parlamentului anularea deciziei prin care au fost suspendate pentru 30 de zile internările care nu sunt urgente

Liderul PSD Marcel Ciolacu solicită anularea deciziei prin care au fost suspendate internările și operațiile care nu sunt urgente.

Marcel Ciolacu cere Parlamentului anularea deciziei prin care au fost suspendate pentru 30 de zile internările care nu sunt urgente
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Oct 2021   •   12:04

Marcel Ciolacu susține că 88% dintre bolnavii de cancer din România au murit într-un singur an:

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!

N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an.

Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!

Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!", a scris pe Facebook liderul PSD.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seară că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Presiunea este mare acum pe sistemul sanitar și cel de urgență. Cifrele continuă să crească, avem o cifră dublă față de luna trecută. Nu vedem tendința de plafonare sau de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”
 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close