Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu cere sprijin financiar de la UE pentru România și celelalte state din "prima linie"

Marcel Ciolacu cere sprijin financiar de la UE pentru România și celelalte state din "prima linie"

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a discutat, joi, cu președintele Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev şi cere sprijin financiar din partea UE pentru România și celelalte state membre aflate acum în prima linie.

Marcel Ciolacu cere sprijin financiar de la UE pentru România și celelalte state din "prima linie"
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2022   •   15:45

El spune că se impune un nou mecanism de reziliență pentru compensarea pierderilor suferite de statele membre în urma aplicării sancțiunilor împotriva Federației Ruse, dar și a crizei din energie.

"Am discutat astăzi cu președintele Socialiștilor Europeni, domnul Sergei Stanishev, despre coordonarea la nivelul familiei noastre politice europene în contextul situației din Ucraina, a valului de refugiați și a consecințelor economice și sociale asupra cetățenilor noștri. 

În acest context, una dintre acțiunile comune trebuie să fie în direcția solicitării unui sprijin financiar din partea UE pentru România și celelalte state membre aflate acum în prima linie. 

De asemenea, cred că se impune un nou mecanism de reziliență pentru compensarea pierderilor suferite de statele membre în urma aplicării sancțiunilor împotriva Federației Ruse, dar și a crizei din energie. 

PSD va continua să promoveze activ aceste obiective la nivel european, prin europarlamentarii săi și prin intermediul familiei sale politice europene, astfel încât gestionarea eficientă a crizei refugiaților să se facă concomitent cu accesarea unui pachet financiar solid pentru compensarea pierderilor economice, în special în domeniul energetic", a scris Marcel Ciolacu, joi, pe pagina de Facebook.

Am discutat astăzi cu președintele Socialiștilor Europeni, domnul Sergei Stanishev, despre coordonarea la nivelul...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 3 martie 2022

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Război Ucraina Rusia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close