Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Se încalcă Constituția grav! Vom face tot ce putem legal! Este exclus să mergem la Cotroceni dacă nu suntem chemați primii

Marcel Ciolacu: Se încalcă Constituția grav! Vom face tot ce putem legal! Este exclus să mergem la Cotroceni dacă nu suntem chemați primii

Reprezentanții PSD și cei ai Alianței pentru Unirea Românilor nu au fost chemați la discuții în vederea consultărilor pentru noul guvern.

Marcel Ciolacu: Se încalcă Constituția grav! Vom face tot ce putem legal! Este exclus să mergem la Cotroceni dacă nu suntem chemați primii
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Dec 2020   •   11:25

”Aici nu vorbim de Partidul Social Democrat, sau de alte partide. Aici vorbim despre o gașcă a perdanților, girată în acest moment de Iohannis, care este paralel cu Constituția. Au început niște negocieri înaintea negocierilor, ceea ce este total nepermis. Dacă până acum domnul Orban mergea în calitatea sa oficială de prim-ministru la Cotroceni, și era un lucru normal, din acest moment se încalcă Constituția grav. Iar noi vom face tot ce putem, legal și constituțional și democratic pentru a apăra voturile românilor. 

Astăzi voi avea un Birou Politic Național cu colegii mei unde îl vom desemna pe domnul Alexandru Rafila să fie candidatura noastră pentru funcția de prim-ministru și vom discuta toate procedurile legale pe care le vom face în perioada următoare. 

Este exclus să mergem la Cotroceni dacă Partidul Social Democrat nu este invitat ca primă forță politică pentru a face prima propunere de prim ministru. Ați mai auzit vreodată, chiar în democrația tânără din România sau în Europa, în care liderul unui partid este invitat cu niște colegi la președintele României în exercițiu? Președintele României care este președintele tuturor românilor, unde se scriu pe bilețele propuneri de prim-ministru? Există o asemenea batjocură la adresa votului românilor?

Chiar dacă suntem chemați prima forță politică, o să fie o decizie pe care o luăm în Biroul Permanent Național de astăzi, de la ora 16.00”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Antena 3. 

Ședința de la Cotroceni s-a încheiat! Ce au stabilit liderii formațiunilor politice

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, în această diminieață, pe Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier, pe președintele liberalilor, Ludovic Orban, precum și pe co-președintele USR PLUS, Dan Barna, au declarat surse politice pentru Antena 3. La ședință a participat și Kelemen Hunor.

În urmă cu scurt timp, ședința s-a încheiat. Din primele informații se pare că astăzi a avut loc o primă discuție la Palatul Cotroceni, urmând ca zilele următoare liderii formațiunilor să se întâlnească pentru a stabili exact cum se vor împărți portofoliile. De asemenea, vor avea loc și negocieri care, potrivit surselor politice, ar trebui să aibă loc la începutul săptămânii următoare. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close