Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la NATO"

Marcel Ciolacu: "Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la NATO"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus marţi, la 18 ani de la aderarea României la NATO, că efortul susţinut al partidului său a dus la acest succes.

Marcel Ciolacu: "Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la NATO"
Sursa foto: Hepta| Mediafax_Foto-Andreea_Alexandru
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2022   •   11:45

"Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la Alianța Nord-Atlantică, cea mai importantă garanție de securitate din istoria modernă a țării. 

Astăzi, când războiul se află, din păcate, aproape de granița noastră de est, înțelegem mai bine importanța strategică a acelui moment și realizăm concret cât de mult ne ajută să trăim și să ne simțim în siguranță. 

NATO este acum garantul securității cetățenilor români – atât al celor din țară, cât și al românilor aflați în străinătate, majoritatea trăind în Europa. De aceea, suntem mândri că PSD a oferit României șansa de a face parte dintr-o Alianță ce funcționează pe principiul “toți pentru unul și unul pentru toți”! 

Salutăm din nou decizia liderilor Alianței de a înființa în România un Grup de luptă, condus de Franța, ce va funcționa în țara noastră atâta timp cât va fi nevoie. Salutăm și hotărârea președintelui Statelor Unite, Joe Biden, de a suplimenta trupele americane în Europa de Est, inclusiv în România.

Sunt exemple clare că, în aceste momente complicate, nu suntem singuri. Sunt dovezi certe că am devenit parteneri importanți într-o arhitectură politică și de securitate de care depinde în mare măsură viitorul pașnic al democrației europene", a acris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, pe pagina de Facebook.

Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. 

Acum 18 ani, efortul susținut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la Alianța Nord-Atlantică, cea mai...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 29 martie 2022

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu NATO
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close