Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Gândul meu se îndreaptă și către etnicii români de pe tot cuprinsul Ucrainei”

Marcel Ciolacu: ”Gândul meu se îndreaptă și către etnicii români de pe tot cuprinsul Ucrainei”

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a vorbit și despre etnicii români din Ucraina, înaintea discursului susținut de Volodimir Zelenski în Parlamentul României. ”Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Gândul meu se îndreaptă și către etnicii români de pe tot cuprinsul Ucrainei”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Apr 2022   •   20:15

”Războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă. Toți pierd! Războiul aduce doar moarte, suferință și destine distruse.

Tocmai de aceea, gândul meu se îndreaptă și către etnicii români din Cernăuți, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc și în care își cresc copiii.

Și cred, domnule președinte, că tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre națiunile noastre.

Curajul dumneavoastră și al cetățenilor ucraineni, indiferent de etnie, demnitatea și hotărârea cu care luptați pentru libertate și pentru dreptul de a vă hotărî singuri soarta sunt un exemplu pentru întreaga lume.

Victoria Ucrainei este o victorie necesară atât pentru viitorul european al țării dumneavoastră, cât și pentru parcursul european al Republicii Moldova. Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertății, democrației și valorilor europene în toată această regiune a Europei! Trăiască România! Slava Ucraina!”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de discursul lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close