Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu prima femeie ambasador SUA în România: "Am încurajat o prezență mai mare a investițiilor din SUA"

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu prima femeie ambasador SUA în România: "Am încurajat o prezență mai mare a investițiilor din SUA"

Președintele PSD Marcel Ciolacu transmite că relația bilaterală dintre România și SUA este una puternică.

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu prima femeie ambasador SUA în România: "Am încurajat o prezență mai mare a investițiilor din SUA"
Sursa foto: Partidul Social Democrat/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   18:23

"Relația bilaterală dintre România și SUA este una puternică și va continua să se dezvolte în special în domeniile securității, energiei și investițiilor. Este principalul mesaj pe care l-am transmis în cadrul întâlnirii cu doamna Kathleen Kavalec, prima femeie ambasador SUA în România.

Parteneriatul strategic dintre țările noastre este esențial pentru a asigura stabilitatea și securitatea regiunii noastre și pentru a genera un sprijin consistent și eficient Ucrainei, atât în contextul agresiunii ruse, cât și în viitorul proces de reconstrucție a țării.

Securizarea coridoarelor energetice, diversificarea piețelor noastre energetice și colaborarea la viitoarea politică energetică sunt, de asemenea, priorități pe care vrem să le aliniem cu obiectivele SUA în regiunea Mării Negre.

Citeşte şi: PSD: ”Vom avea rotație! Alternativa înseamnă criză politică!”

În acest context, am încurajat o prezență mai mare a investițiilor din SUA, în special în ceea ce privește tehnologiile de energie curată, gaze și reactoare de mici dimensiuni.

În plus, i-am transmis doamnei Ambasador că vom continua să adoptăm măsuri și politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor, dar și în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a traficului de persoane în întreaga regiune", este mesajul transmis de președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close