Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Avem 50% șanse să treacă moțiunea. România trebuie să scape de acest guvern”

Marcel Ciolacu: ”Avem 50% șanse să treacă moțiunea. România trebuie să scape de acest guvern”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat la Antena 3 că există șanse de 50% ca moțiunea de cenzură să treacă, acest lucru fiind o premieră în istoria post-decembristă când un guvern ar putea cădea, după doar șase luni de guvernare.

Marcel Ciolacu: ”Avem 50% șanse să treacă moțiunea. România trebuie să scape de acest guvern”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    29 Iun 2021   •   12:06

Liderii coaliţiei se luptă să-şi ţină în frâu parlamentarii care ar putea trăda la moţiune.

Ludovic Orban susține că nu a vorbit nimeni cu parlamentarii coaliției pentru a încerca să îi convingă să voteze căderea Guvernului Cîțu.

Marcel Ciolacu contrazice declarația liderului PNL, spunând că s-au dus mai multe negocieri cu parlamentarii din coaliția de guvernare.

”Au fost discuții și duse de mine și de alți colegi, dar aici nu vorbim de calomnii, aici vorbim de o necesitate a poporului român să scape de acest guvern. Eu am zis public, domnul Orban face un act patriotic, nu mă interesează luptele interne din PNL sau USR PLUS.

România trebuie să scape de acest guvern care a îndatorat această țară pe următorii 20-25 de ani. Nu este nicio eficiență guvernamentală și nicio coerență, iar ceea ce se întâmplă acum, ne-au transformat resursele bugetare ca instrument în lupta lor internă în PNL, dar și în USR PLUS, este jignitor față de toți românii”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Avem în continuare 50% șanse să treacă moțiunea”

Marcel Ciolacu spune că sunt 50% șanse ca moțiunea de cenzură să treacă. Acesta a ținut să sublinieze că este pentru prima dată în istoria post-decembristă când un guvern ar putea cădea, după doar șase luni de guvernare.

”Avem în continuare 50% șanse, dar este pentru prima oară în istoria post-decembristă când după numai șase luni se vorbește despre posibilitatea trecerii unei moțiuni de cenzură în Parlamentul României. Eu cred că și din arcul guvernamental ar trebui să voteze această moțiune și să reașezăm lucrurile în normalitatea lor, așa cum ne-a promis domnul Iohannis, o Românie normală”, a mai declarat liderul PSD.

Ciolacu a fost, luni seară, la meciul Franța-Elveția, unde a mers și vicepremierul Dan Barna. Întrebat dacă a discutat cu el despre moțiunea de cenzură, liderul PSD a răspuns: ”Nu. Eu cu domnul Grindeanu am fost în tribuna a doua. (...) Domnul Barna am înțeles că a fost la tribuna oficială cu domnul Orban”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu motiune de cenzura
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close