Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu îl invită pe cancelarul Austriei în România: ”Să se convingă singur de eforturile țării noastre”

Marcel Ciolacu îl invită pe cancelarul Austriei în România: ”Să se convingă singur de eforturile țării noastre”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, l-a invitat în România pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, ”să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru”.

BeFunky-collage (27)
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Dec 2022   •   13:07

”Romania și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru.

Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova.

Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța.

Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin”, anunță Marcel Ciolacu.

Scrisoarea trimisă de Marcel Ciolacu către Karl Nehammer

”Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să veniți în România să vă convingeți singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vedeți cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vedeți ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vedeți cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vedeți cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vedeți cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin! 

Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!”, a scris liderul PSD în scrisoarea adresată cancelarului Austriei.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu au venit în contextul în care, săptămâna trecută, Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close