Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, întrevedere cu John Kerry: România e interesată de intensificarea cooperării româno-americane pentru consolidarea I3M

Marcel Ciolacu, întrevedere cu John Kerry: România e interesată de intensificarea cooperării româno-americane pentru consolidarea I3M

România este interesată de intensificarea cooperării româno-americane în vederea consolidării Iniţiativei celor Trei Mări, a afirmat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, la întrevederea cu reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru probleme climatice, John Kerry.

Marcel Ciolacu, întrevedere cu John Kerry: România e interesată de intensificarea cooperării româno-americane pentru consolidarea I3M
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   17:59

"Am avut o întâlnire foarte bună astăzi cu Reprezentantul Special al Președintelui SUA pe probleme climatice, John Kerry, în marja Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări. Am discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic cu Statele Unite și intensificarea cooperării economice cu partenerii americani.

România beneficiază astăzi de cele mai înalte garanții de securitate și de perspective investiționale suplimentare ca urmare a dezvoltării relațiilor cu Statele Unite.

L-am asigurat pe fostul Secretar de Stat american de determinarea României de a juca un rol activ în stabilitatea și dezvoltarea regiunii, inclusiv în procesul de reconstrucție a Ucrainei și sprijinirea Republicii Moldova.

O parte importantă a discuției noastre s-a axat pe proiectele comune de cooperare economică, în mod special în sectorul energetic, unde România și Statele Unite lucrează în strânsă legătură pentru dezvoltarea unor investiții în domeniul energiei nucleare și regenerabile", a transmis premierul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Am avut o întâlnire foarte bună astăzi cu Reprezentantul Special al Președintelui SUA pe probleme climatice, John Kerry, în marja Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări. Am discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic cu Statele Unite și intensificarea cooperării economice cu partenerii americani. România beneficiază astăzi de cele mai înalte garanții de securitate și de perspective investiționale suplimentare ca urmare a dezvoltării relațiilor cu Statele Unite. L-am asigurat pe fostul Secretar de Stat american de determinarea României de a juca un rol activ în stabilitatea și dezvoltarea regiunii, inclusiv în procesul de reconstrucție a Ucrainei și sprijinirea Republicii Moldova. O parte importantă a discuției noastre s-a axat pe proiectele comune de cooperare economică, în mod special în sectorul energetic, unde România și Statele Unite lucrează în strânsă legătură pentru dezvoltarea unor investiții în domeniul energiei nucleare și regenerabile.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 6 septembrie 2023

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "România susține ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia Inițiativei celor Trei Mări"

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close