Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: 6 lei pe zi pentru mese calde! Orban îi umilește din nou pe părinții și bunicii noștri

Marcel Ciolacu: 6 lei pe zi pentru mese calde! Orban îi umilește din nou pe părinții și bunicii noștri

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat luni Guvernul Orban că oferă persoanelor de peste 75 de ani un ajutor de doar 6 lei pe zi pentru o masa caldă, printr-un program finanțat din Fonduri Europene ce presupune acordarea de carduri valorice persoanelor defavorizate, suma lunară de pe card fiind de 180 de lei. "Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi? A cui este firma care a tipărit cardurile? Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?"

Marcel Ciolacu: 6 lei pe zi pentru mese calde! Orban îi umilește din nou pe părinții și bunicii noștri
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    23 Noi 2020   •   18:30

"6 lei pe zi! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde acum, în campanie electorală!" , a scris Mracel Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Acesta susține că Guverul PNL își bate joc de părinții și bunicii românilor, prin acordarea unor ajutoare derizorii:

"6 lei pe zi! Doar de la restaurantele închise de același Orban! În frig, pe terase, sau on-line, de la zeci de km distanță, pentru cei din mediul rural. Ați auzit ceva mai cinic de atât?Bineînțeles, banii pe card vor veni doar după alegeri. Acum, doar promisiuni...

Așa sunt folosite fondurile europene, de un guvern care și-a făcut un titlu de glorie din a-i umili pe toți românii. Total ineficient pentru persoanele cărora li se adresează programul european, dar în folosul clientelei liberale. 

Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi? A cui este firma care a tipărit cardurile? Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?"

❗ 6 lei pe zi! Aceasta este #rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc,...

Posted by Marcel Ciolacu on Monday, 23 November 2020

Proiectul la care face referire Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Conform informatiilor publicate de Ministerul Fondurilor Eurpene, suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/lună. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor pe card. Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei. Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie care servesc mâncare caldă.

Schema de sprijin prevedea ca benficiarii să primescă fondurile începând cu luna septembrie, dar din cauza întârzierilor datorate licitațiilor, cardurile urmează a fi alimentate abia începand cu luna decembrie.

Beneficiarii cardurilor sunt stabiliți în baza OUG 115/2020 și reprezintă: persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei); persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

În luna Octombrie, Ministerul Muncii a mărit valoarea tichetelor de masă cu cea mai mică sumă posibilă... un ban. De la 20 de lei la 20,01 lei

Noua valoare a tichetelor de masă a fost stabilită prin ordinul Ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, nr. 2876/1452/2020. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial în ziua de vineri 23 octombrie, măsura a devenit activă.

 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close