Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Mi-aș dori ca România să se unească cu Republica Moldova. E varianta mai scurtă”

Marcel Ciolacu: ”Mi-aș dori ca România să se unească cu Republica Moldova. E varianta mai scurtă”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că și-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, aceasta fiind calea mai scurtă pentru Republica Moldova de a intra în Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu: ”Mi-aș dori ca România să se unească cu Republica Moldova. E varianta mai scurtă”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    02 Dec 2022   •   08:49

”Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm… Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu?

(…) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin… Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România”, a declarat Marcel CIolacu.

Liderul PSD susține că ar alege varianta mai scurtă, aceea a unirii României cu Republica Moldova.

”Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (…) Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei (…). Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO.

Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. (…) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Republica Moldova
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close