Antena 3 CNN Politică Liderul PSD propune adoptarea Pactul pentru Sănătate. "Cine nu înțelege acest lucru va fi judecat aspru de români!"

Liderul PSD propune adoptarea Pactul pentru Sănătate. "Cine nu înțelege acest lucru va fi judecat aspru de români!"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a propus preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare adoptarea urgentă a unui Pact pentru Sănătate, care să facă din acest domeniu o prioritate absolută, indiferent cine se află la conducerea ţării.

Liderul PSD propune adoptarea Pactul pentru Sănătate. "Cine nu înțelege acest lucru va fi judecat aspru de români!"
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2020   •   17:25

Ciolacu a îndemnat la depăşirea adversităţilor politice în beneficiul cetăţenilor.

"Acum e nevoie de acțiune unitară pentru viața și siguranța românilor, acțiune cerută, de altfel, și de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor și de reprezentanții SANITAS. Niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistență medicală! Niciun român nu trebuie să mai fie victimă a sistemului de sănătate în țara lui!Niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovățiți pentru situația dezastruoasă a spitalelor! Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, trebuie să ne angajăm pentru viitor și să ne asumăm, cu toții, acest pact. Cine nu înțelege acest lucru și va continua să speculeze politic tragediile sistemului medical va fi judecat aspru de români!", a avertizat preşedintele PSD.

 

Documentul propus de liderul social-democrat cere preşedintelui Iohannis să îşi îndeplinească rolul de mediator.

"Victimele politicianismului din ultimii 30 de ani sunt pacienții, dar victime sunt și medicii și personalul medical. Ei nu sunt statistici, nu sunt doar cifre seci comunicate zilnic. Sunt oameni cu familii, cu dureri, cu nevoi.

În calitate de Președinte al Partidului Social Democrat, ca cetățean al acestei țări, vă solicit, domnule Președinte, să vă exercitați, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, rolul constituțional de mediator și reprezentant al tuturor românilor. Aveți această prerogativă de a aduce pacea în societatea românească, de a uni, de a crea consens și colaborare între toți decidenții, între toate partidele, între toate instituțiile statului, spre binele general al tuturor românilor. Vă cer un lucru foarte simplu: să vă faceți treaba de președinte!

Este un apel către dumneavoastră și TOATE partidele parlamentare, să ne așezăm la aceeași masă pentru adoptarea și semnarea unui Pact pentru Sănătate!", se spune în cuprinsul documentului.

Acesta este axat pe 5 măsuri:

  • Depolitizarea sistemului de sănătate;
  • Colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților;
  • Profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică;
  • Debirocratizarea la toate nivelurile sistemului;
  • Finanțarea adecvată a sistemului de sănătate.

"Nu mai merge cu jumătăți de măsură. Întreaga clasă politică a greșit fundamental în ultimii 30 de ani, tocmai pentru că s-a lăsat angrenată în prea multe lupte politice sterile și s-a dovedit incapabilă de colaborare în momentele critice, când națiunea avea nevoie de unitate, nu de dezbinare. Măcar acum să ne angajăm pentru viitor!", se menţionează în finalul documentului, care poate fi consultat integral aici.

 

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close