Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunță plângeri penale: ”Domnule Cîțu, veți merge la Procuratură!”

Marcel Ciolacu anunță plângeri penale: ”Domnule Cîțu, veți merge la Procuratură!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor depune plângeri penale împotriva fostului premier Ludovic Orban, dar și împotriva actualului premier Florin Cîțu. De asemenea, aceștia vor depune plângeri împotriva tuturor miniștrilor care au avizat anumite cheltuieli.

Marcel Ciolacu anunță plângeri penale: ”Domnule Cîțu, veți merge la Procuratură!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Mar 2021   •   12:57

”Au venit acum, cu o faimoasă anexă, 7.03, la Bugetul de stat, pentru prima oară în 30 de ani, cu alocări de aproximativ 380 de milioane,  numai către cele trei formațiuni politice care creează actuala coaliție. 

Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vreau să vă spun că, împreună cu colegii mei, am hotărât foarte clar! Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din fondul de rezervă din timpul domnului Ciucă. Singurul element comun al celor doi prim-miniștri este actualul prim-ministru, domnul Cîțu, care era principalul avizator, fiind ministru de Finanțe. 

”Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii”

Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03, deoarece aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României! Cum fundamentează și care au fost criteriile legale pentru a se aloca acești bani discreționar numai către anumite autorități?

Este evidentă infracțiunea și vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate pentru autoritățile locale. Când vine vorba despre legalitate, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații”, a spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close