Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: "Vârstnicii reprezintă o valoare a societății"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: "Vârstnicii reprezintă o valoare a societății"

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor, președintele PSD şi al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: "Vârstnicii reprezintă o valoare a societății"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2022   •   11:14

"Vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare", spune președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, subliniind Rezoluția ONU prin care data de 1 Octombrie a fost desemnată ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice.

"Dacă generațiile tinere au meritul de a promova schimbarea și progresul societății, generația seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva și de a perpetua valorile fundamentale ale unei națiuni, adică cele mai importante repere sociale și morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează", spune Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD spune că partidul pe care îl conduce are o legătură puternică cu seniorii României.

"Tocmai de aceea, protejarea lor în fața crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conținut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susținere a economiei naționale și de protejare a locurilor de muncă. Traversăm o perioadă grea, dar prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați și că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare", mai spune Ciolacu.

La rândul său, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus că vârstnicii sunt parte din viața noastră, trebuie sprijiniți să rămână activi cât mai mult și prețuiți pentru toată experiența acumulată de-a lungul anilor.

"Persoanele trecute prin viață nu trebuie considerate o povară pentru societate, ci un ajutor. Cu toții trebuie să susținem cât mai mult conceptul de îmbătrânire activă. Vârstnicii care încă pot lucra trebuie sprijiniți să o facă, dacă își doresc asta. (...) Populația României și nu numai îmbătrânește într-un ritm alert. Avem deja peste 5,5 milioane de persoane peste 60 de ani. Este obligatoriu ca politicile publice din următorii ani să aibă în vedere și menținerea cât mai mult în activitate a vârstnicilor care-și doresc acest lucru", a spus Firea.

”Vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare”. Asta...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 30 septembrie 2022

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close