Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: PSD va câștiga alegerile parlamentare și va propune premierul

Marcel Ciolacu: PSD va câștiga alegerile parlamentare și va propune premierul

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că PSD va câştiga alegerile parlamentare, programate pentru data de 6 decembrie, şi va merge la Cotroceni cu o propunere de premier.

Marcel Ciolacu: PSD va câștiga alegerile parlamentare și va propune premierul
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    03 Noi 2020   •   16:30

„Eu cred că PSD va ieşi pe primul loc la aceste alegeri. Nu văd de ce românii ar mai vota PNL în acest moment. (...) Vom lua o hotărâre în interiorul partidului pe cine propunem, mă voi consulta cu colegii mei”, a afirmat Marcel Ciolacu la TVR 1.

Liderul PSD a exclus o alianţă cu PNL, dar nu a spus care ar putea fi partidele cu care social-democrații ar face alianţe pentru obţinerea majorităţii în Parlament.

„Este exclus ca PSD să mai voteze vreodată un Guvern al PNL. (...) Vom găsi soluţii astfel încât să creăm o majoritate. Să vedem cum va arăta viitorul Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: A trebuit ca România să ajungă la 8.000 de cazuri COVID pe zi ca Iohannis să accepte soluţia propusă de PSD

Preşedintele PSD a declarat marţi că a fost nevoie ca România să atingă aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 pe zi pentru ca preşedintele Iohannis să accepte soluţia propusă de social-democraţi - o largă consultare cu toţi specialiştii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează.

"A trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri pe zi și la peste 120 de morți în 24 de ore pentru ca președintele Iohannis să accepte #soluția propusă de luni întregi de #PSD: o largă consultare cu toți #specialiștii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează.

Sper că președintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-și salva imaginea, după cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astăzi. Ci pentru că situația gravă în care am ajuns îl obligă pe președinte să iasă din tranșeele electorale.

Acum, când sănătatea publică a țării se află pe marginea prăpastiei, când nu este încă prea târziu, este nevoie de măsuri clare, coerente, propuse de specialiști, nu de tot felul de habarniști.
Ciolacu: Altfel, mii de vieți se vor pierde în continuare în contul ambiției liberale pentru obținerea puterii

Altfel, mii de vieți se vor pierde în continuare și vor fi trecute în contul ambiției liberale pentru obținerea unei puteri iluzorii. De luni de zile #PSD i-a solicitat președintelui Iohannis să renunțe la rolul de lider de facto al PNL și să redevină președintele tuturor românilor.

E bine că măcar în al doisprezecelea ceas a înțeles că trebuie să asculte de sfatul specialiștilor, iar apoi să cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o înțelegere unanimă cu privire la #planul prin care statul să poată prelua din nou controlul asupra pandemiei!", este mesajul transmis, marţi, de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close