Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre consolidarea flancului estic al NATO: "Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente"

Marcel Ciolacu, despre consolidarea flancului estic al NATO: "Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente"

"Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”, răspunde Marcel Ciolacu la o întrebare legată de faptul că Germania ar putea trimite 4.000 de soldați în Lituania.

Marcel Ciolacu, despre consolidarea flancului estic al NATO: "Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente"
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Claudia Popovici    |    04 Iul 2023   •   19:30

În perspectiva summitului NATO de la Vilnius, un jurnalist l-a întrebat, la Berlin, pe Marcel Ciolacu la ce se așteaptă în ceea ce privește consolidarea flancului estic al NATO, în condițiile în care 4.000 de soldați au fost promiși de către Germania pentru a fi plasați în Lituania.

„Eu sper să avem cât de curând pe teritoriul României militari germani permanenți. Este evident că va fi un conflict de lungă durată (războiul din Ucraina - n.r.), cu toții ne-am fi așteptat poate să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toții știm că nu se putea acest lucru.

Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații în acest moment arată cu totul altfel.

Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”, a răspuns premierul Marcel Ciolacu, citat de Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close