Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, primele declarații după întâlnirea cu Iohannis: Președintele a recunoscut că PSD a câștigat alegerile

Marcel Ciolacu, primele declarații după întâlnirea cu Iohannis: Președintele a recunoscut că PSD a câștigat alegerile

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații după întâlnirea avută cu președintele Klaus Iohannis pentru negocierile noului guvern.

Marcel Ciolacu, primele declarații după întâlnirea cu Iohannis: Președintele a recunoscut că PSD a câștigat alegerile
de Laura Dinu    |    14 Dec 2020   •   12:13

”Președintele României a recunoscut faptul și chiar ne-a felicitat că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea PSD pentru funcția de premier în persoana domnului Alexandru Rafila este una onorabilă. 

A menționat faptul că acele negocieri ridicole pe lângă Constituție de la Vila Lac 1 nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta realizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât din punct de vedere al pandemiei, a crizei sanitare, cât și a crizei economice și nu ne permitem în Parlament o majoritate fragilă și considerăm că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție pentru România. 

Normal, în această construcție politică, partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze primul ministru în persoana domnului Alexandru Rafila”, a mai spus liderul PSD. 

Marcel Ciolacu a declarat că a făcut propunerea unui ”guvern de uniune națională, în care toate forțele politice să fie reprezentate, inclusiv Partidul Național Liberal”. 

”Noi am exclus orice posibilitate de a face un guvern cu Partidul Național Liberal, deoarece cu toții constatăm consecințele guvernării PNL din ultimul an de zile. Însă în varianta unui guvern de uniune națională sunt toate forțele politice, cu mențiunea că PSD care a câștigat alegerile, lucru recunoscut și de președintele României, va face propunerea pentru prim-ministru în persoana domnului Alexandru Rafila”, a concluzionat Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close