Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "România trebuie să fie pregătită pentru a asigura transportul mărfurilor din Ucraina către UE"

Marcel Ciolacu: "România trebuie să fie pregătită pentru a asigura transportul mărfurilor din Ucraina către UE"

România trebuie să fie pregătită pentru a asigura transportul mărfurilor din Ucraina către Uniunea Europeană şi zona non-UE, a declarat, vineri, la Galaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "România trebuie să fie pregătită pentru a asigura transportul mărfurilor din Ucraina către UE"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    20 Mai 2022   •   17:37

"Încercăm să găsim soluţii atât legislative cât şi executive ca România să fie pregătită pentru orice provocare de acum încolo, plus că trebuie să ajutăm Ucraina în acest moment dificil prin care trece. România trebuie să aibă capacitatea de absorbţie a mărfurilor din Ucraina către Uniunea Europeană şi zona non-UE.

Este lăudabil ce se întâmplă aici, e lăudabil pentru autorităţile locale atitudinea şi implicarea din ultimele luni de zile şi faptul că văd şi oportunităţile de dezvoltare pentru aceste două judeţe importante ale României, Galaţiul şi Brăila", a afirmat Marcel Ciolacu, cu prilejul semnării contractului de execuţie a lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din zona Platformei Multimodale Portuare din Galaţi.

Marcel Ciolacu: "Trebuie să ajutăm Ucraina în acest moment dificil prin care trece"

Platforma Multimodală este un proiect complex de modernizare a infrastructurii portuare din Galaţi, investiţie estimată la circa 140 milioane de euro şi care are ca principal beneficiar Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

Portul Galaţi este singurul port românesc de-a lungul coridorului Rhin-Dunăre care beneficiază de infrastructură feroviară cu dublu ecartament (de 1,435 m şi de 1,520 m ), având posibilitatea descărcării mărfurilor atât din trenurile din spaţiul european cât şi din cele din fostul spaţiu sovietic.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close