Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, vizită oficială la Roma. Premierul va avea întâlniri cu Papa Francisc şi prim-ministrul Giorgia Meloni

Marcel Ciolacu, vizită oficială la Roma. Premierul va avea întâlniri cu Papa Francisc şi prim-ministrul Giorgia Meloni

Premierul Marcel Ciolacu începe, astazi, o vizită de lucru la Roma, care va dura 2 zile si unde va participa la o ședință comună a Guvernelor României și Italiei. Programul vizitei din Italia, include și o întrevedere cu primarul orașului Roma, iar apoi prim-ministrul Marcel Ciolacu va fi primit în audiență de Papa Francisc, la Vatican.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   10:45

Premierul Marcel Ciolacu își începe astăzi vizita de lucru la Roma. Va rămâne acolo două zile. Pe durata acestei vizite va avea întâlniri cu mai mulți oficiali. În cursul zilei de astăzi, va discuta cu primarul orașului Roma și va avea o întrevedere  cu comunitatea de români din Italia.

 Este una dintre cele mai numeroase comunități. Românii din Italia reprezintă 21% din totalul românilor și de-a lungul timpului au făcut demersuri pentru a cere să fie recunoscuți ca minoritate istorică și lingvistică, ceea ce le-ar fi permis accesul la fondurile oferite de guvernul italian. 

De asemenea, la Roma va avea loc și o ședință comună dintre guvernul Ciolacu și guvernul Meloni. Este o ședință care vine la 13 ani de la precedenta ședință. Vor fi discutate aspecte ale parteneriatului strategic, dar și aspecte ale colaborării bilaterale. 

Totodată, premierul va fi primit în audiență și de Papa Francisc. România a decis să contribuie la restaurarea Columnei lui Traian cu 87.000 de euro.

De asemenea, pe durata vizitei lui Marcel Ciolacu vor fi discutate aspecte care țin de securitatea europeană, dar și de colaborarea economică dintre România și Italia. 

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close