Antena 3 CNN Politică Surse: Marcel Ciolacu se pregătește să facă o vizită în Israel

Surse: Marcel Ciolacu se pregătește să facă o vizită în Israel

Premierul Marcel Ciolacu se pregătește să facă o vizită în Israel în perioada următoare, potrivit unor surse.

de Andreea Ştefan    |    16 Oct 2023   •   10:17

Update Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, va merge împreună cu premierul Marcel Ciolacu în Israel, potrivit surselor.

Temele de discuție de la vizita lui Marcel Ciolacu în Israel cu omologul său Benjamin Netanyahu ar fi situația din zona de conflict, dar și despre românii care se află încă în Israel.

Marcel Ciolacu a anunțat că autoritățile de la București sunt în contact cu românii aflați acum în zona de conflict, dar premierul nu a dat informații dacă românii au reușit să ajungă în sud.

Această vizită ar avea loc mâine și va fi una foarte scurtă. Premierul va avea o discuție cu omologul său israelian și vor discuta despre situația românilor, dar vor face și o analiză a situației din Israel.

Premierul va mulțumi autorităților israeliene pentru efortul și sprijinul depus pentru întoarcerea în țară a peste 2.200 de români. Aproape 30 de zboruri au fost efectuate pentru aducerea acestora în țară în decurs de o săptămână, însă se va axa discuția în principal pe situația românilor de acolo.

Încă știm că există un cetățean român cu dublă cetățenie, în continuare dispărut de aproape 3 zile. Atât autoritățile israeliene cât și cele românești încearcă să afle date despre acesta.

Mai știm că sunt patru români care au murit acolo, toți cu dublă cetățenie și locuiau în Israel.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Israel
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close