Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Ne încadrăm cu vouchere de 50 de euro la două luni și cu cele pentru copii”

Marcel Ciolacu: ”Ne încadrăm cu vouchere de 50 de euro la două luni și cu cele pentru copii”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că Guvernul se poate încadra în buget cu voucherele pentru alimente, în valoare de 50 de euro la două luni, pentru persoanele cu venituri mici, dar și cu cele pentru copii.

Marcel Ciolacu: ”Ne încadrăm cu vouchere de 50 de euro la două luni și cu cele pentru copii”
Sursa foto: Facebook/ Partidul Social Democrat
de Andreea Ştefan    |    30 Mar 2022   •   12:27

”Am stabilit astăzi cu domnul prim-ministru și cu domnul Kelemen Hunor, și o să stabilim și cu domnul Florin Cîțu, ca luni să avem această coaliție și să definitivăm pachetul de măsuri”, a precizat Marcel Ciolacu.

”Ne-am încadra cu aceste vouchere de 50 de euro la două luni pentru persoanele cu pensie sub 1.500 de lei și pentru voucherele la copii cu rechizite și îmbrăcăminte, în funcție de veniturile părinților sau dacă sunt din famili monoparentale. Le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social, susținut și de Comisia Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a fost întrebat și dacă ar fi posibilă dublarea voucherelor pentru persoanele vulnerabile, iar acesta a răspuns: ”Fără să deranjez pe nimeni din PNL sau membru al coaliției, este un mecanism. Una este să venim cu un efort pe bugetul de stat, alta este să venim cu un mecanism convenit și cu Comisia Europeană, astfel încât să nu pierdem granturi și bani europeni pe exercițiul financiar trecut, unde nu vreau să intru în detalii cine este de vină de nu avem acea absorbție și o avem mai mică decât media europeană”, a explicat Ciolacu.

Acesta precizat că săptămâna viitoare guvernanții vor ieși cu pachetul de măsuri.

Marcel Ciolacu la sediul PSD - 30.03.2022

Declarații de presă susținute de președintele #PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 29 martie 2022

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu vouchere
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close