Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor avea finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene"

Marcel Ciolacu: "Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor avea finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că voucherele care vor fi acordate persoanelor vulnerabile şi cele pentru elevi care primesc burse sociale vor avea finanţare atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene.

Marcel Ciolacu: "Voucherele pentru persoanele vulnerabile vor avea finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    13 Apr 2022   •   16:22

Marcel Ciolacu a precizat că ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, poartă discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a primi acordul ca fonduri din exerciţiul bugetar 2016-2020 să fie folosite pentru aceste vouchere.

"În acest moment, noi nu trebuie să modificăm niciun regulament european, pentru că există axă pe care o putem accesa pentru această zonă", a arătat liderul PSD.

Voucherele care urmează să fie acordate începând cu 1 mai vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Vouchere alimente. De unde le iau pensionarii şi în ce magazine le pot folosi

"De ce s-a venit cu dublă finanţare? Ca ele să poată fi aplicate cât mai repede, fiind vorba de finanţare din bugetul de stat. În două săptămâni nu este nevoie să obţinem acord de la Comisie să plătim voucherele din banii europeni, pentru că este dublă finanţare, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri. (...)

Întâi se vine din bugetul de stat, apoi, după ce domnul Boloş termină toată corespondenţa şi cu acceptul Comisiei, se intră şi pe finanţare cu fonduri europene", a mai spus preşedintele PSD.

Citiţi şi: Marcel Ciolacu, despre măsurile din pachetul de sprijin: ”Nu vor duce la creșterea inflației”

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close